L’Ajuntament de Sitges amortitza anticipadament 3,5 milions d’euros del deute municipal

L’amortització situa el deute actual en 9.077.856 euros. L’amortització dels 3,5 milions d’euros permet a l’Ajuntament disposar de major capacitat inversora i desenvolupar un pla d’inversions important

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Al 2017 l’Ajuntament de Sitges ha fet una amortització del deute municipal de 3’6 milions d’euros gràcies al romanent positiu de tresoreria. Amb aquesta amortització, l’Ajuntament tancarà el 2017 amb un deute de 9.077.856 euros. En els darrers 5 anys, l’Ajuntament ha eixugat el deute en més de 43 milions d’euros.

El regidor d’Hisenda, Govern Obert i Participació, Josep Moliné, explica que “es tracta d’un gran objectiu que s’ha aconseguit d’una banda gràcies a una nova manera de fer de l’Ajuntament capitanejada pel gerent municipal, i gràcies també a l’administració electrònica que acabarem d’implementar amb l’entrada del nou any”.

L’amortització anticipada es realitza cada any des del 2013, quan els comptes municipals van reflectir superàvit, i és paral·lela a l’amortització ordinària que fa l’ajuntament.

Durant els darrers anys, el govern ha dut a terme una política de racionalització i control de la previsió d’ingressos, de despeses i de finançament amb l’objectiu d’eixugar el dèficit municipal. El 2018 serà “un any de canvi i de projectes” tal com avança el regidor Josep Moliné ja que per primera vegada “es podrà desenvolupar un pla d’inversions ambiciós que podrem desenvolupar per la reducció del deute i després de complir amb el termini que marca la llei de pagament a proveïdors. Un fet que ens tenia totalment bloquejats fins aquest any”.