L’Ajuntament de Sitges reforça la neteja de les platges

Les platges de Sitges compten amb un reforç de personal per a la neteja del litoral. L’increment de personal s’activa cada any coincidint amb l’increment de visitants

Les platges de Sitges inicien la temporada oficial d’estiu amb el reforç de personal de neteja que, com cada temporada, s’implementa durant el mes de juny amb l’objectiu de mantenir les platges netes cada dia. En total, 15 persones se sumen a les 3 que hi ha durant tot l’any per fer la neteja general de la sorra i treure els elements que la màquina garbelladora no pot retirar, fer el manteniment de les dutxes i els rentapeus, la neteja dels accessos, reparar el mobiliari urbà (bancs i papereres), treure males herbes de les platges i els espigons, i desbrossar la zona dunar de la platja de Les Botigues, entre altres funcions.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, explica que “aquest any el mar ha portat un increment d’algues força notable. Des de la regidoria ja estem treballant per netejar el nostre litoral. Afortunadament, això coincideix amb el reforç de personal que cada any se suma al nostre operatiu de neteja de platges i ja estem posant solució per tal que les platges de Sitges llueixin com han de lluir”.

Un altre dels serveis que estarà 100% operatiu a finals de mes, és el de salvament i socorrisme, coincidint amb Sant Joan. De moment, ja hi ha vigilància a les platges amb major concurrència i s’han instal·lat tots els mòduls de salvament.

Una de les novetats que es pot veure a les platges de Sitges aquest estiu és el punt PMR (Persones amb Mobilitat Reduïda) adreçat a totes les persones que requereixen d’una ajuda per entrar a l’aigua. Aquest punt, a la platja de la Barra, està dotat amb rampes d’accés, un espai d’emmagatzematge per guardar el material i una petita carpa on hi ha la cadira amfíbia i crosses especials per a les persones que necessitin de suports per banyar-se.

Les platges de Sitges estan reconegudes amb algunes de les màximes distincions mediambientals, com l’EMMAS, la ISO 14001 o la Certificació Biosphere que Sitges va aconseguir l’estiu del 2016 després de complir amb tot un seguit de requisits. La certificació que atorga l’Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO, soci de l’OMT (Organització Mundial del Turisme) i del global Sustainable Tourism Council, suposa un reconeixement a la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social de Sitges com a destinació turística, i representa una distinció al treball realitzat per l’Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració público-privada.

Ara 3 banderes blaves a les platges de Terramar, Sant Sebastià i Aiguadolç se sumen a aquests reconeixements. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.