La Policia Local de Sitges incorpora dues motocicletes elèctriques

L’Ajuntament avança en la sostenibilitat mediambiental de la seva flota de vehicles i es retiren dues motocicletes de combustible fòssil

L’Ajuntament de Sitges segueix el pla de renovació del seu parc mòbil de vehicles amb l’adquisició de dues noves motocicletes elèctriques per a la Policia Local. Es tracta del segon parell de vehicles que l’Ajuntament adquireix per al cos, a través de la modalitat de finançament per rènting.

Les característiques d’aquests models fan que siguin vàlids per al patrullatge en un entorn urbà, però també per a zones més rurals. La Policia local preveu que les dues noves motocicletes es facin servir, bàsicament, de dilluns a divendres i en el torn de la tarda. Aquestes noves incorporacions a la flota de vehicles municipal disposen de carregador per a càrrega ràpida, cosa que farà possible allargar el seu ús quan faci falta en dispositius especials com els de Carnaval o de Festa Major.

Les dues noves motocicletes elèctriques han suposat retirar del servei dues motocicletes de combustible que eren propietat de l’Ajuntament, però que ja no podien garantir el servei policial amb seguretat.

Aquestes dues noves adquisicions se sumen a les dues motocicletes elèctriques BMW tipus Scooter de carretera que ja es van adquirir fa un any, també en modalitat de renting. En el mateix sentit, la Policia local també té una furgoneta elèctrica des del mes d’agost, pensada per a feines de control del trànsit. En aquest cas, es preveu la instal·lació d’un punt de càrrega ràpida per a turismes a la comissaria i així poder assegurar la utilització de la furgoneta totes les hores que li facin falta al servei.

L’Ajuntament de Sitges ha apostat per aquests vehicles elèctrics per al patrullatge de la Policia local per seguir la línia d’aprofundir en les polítiques de respecte al medi ambient. L’aposta per als vehicles elèctrics s’emmarca en la línia de treball de la certificació  Biosphere Destination que Sitges va obtenir el 2006.