La Policia Local de Sitges imposa 70 sancions per incompliment de mesures anti-COVID19

Entre dilluns i diumenge la Policia Local ha interposat 70 sancions, de les quals 34 corresponen al dissabte

En els darrers set dies, la Policia Local ha hagut d’interposar 70 denúncies a persones que incomplien les mesures per lluitar contra la COVID-19, especialment en matèria de restricció de la mobilitat. El dia amb més incidències ha estat dissabte, quan se’n van fer 34. Els motius de les denúncies han estat per l’incompliment del confinament nocturn de les 22h a les 6h de cada dia i el confinament municipal dels caps de setmana.

Més enllà d’aquest dissabte, que suma gairebé la meitat de les 70 denúncies, ahir diumenge es van sancionar 14 persones i el divendres 11 més.  Al llarg de la resta de la setmana, el registre de denúncies havia estat inferior: el dilluns se’n va interposar una, el dimarts n’hi va haver 4, el dimecres una i el dijous 5.

El regidor de Governació, Josep Maria Martínez, assegura que la Policia local de Sitges està fent “una molt bona feina” i afegeix que “s’han de fer complir les mesures de restricció de mobilitat a tothom. De fet, la gran majoria de la població compleix amb aquestes normatives. Cal destacar que la majoria dels incompliments corresponen al cap de setmana. Per tant, demanem conscienciació ciutadana”.

L’Ajuntament de Sitges recorda que cal acreditar correctament l’excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o de cap de setmana, a través de documentació que es pugui mostrar en els controls policials. Aquests documents van des de la justificació d’un servei essencial per part de l’empresa o l’administració pública fins a certificats d’autoresponsabilitat per a casos concrets, que es poden descarregar al web de la Generalitat de Catalunya: https://certificatdes.confinapp.cat/#/ .