La Biblioteca Josep Roig i Raventós reobre el 14 de setembre

L’equipament cultural oferirà servei de retorn i préstec de documents amb cita prèvia

La Biblioteca Josep Roig i Raventós tornarà a obrir portes el 14 de setembre amb totes les mesures de seguretat sanitàries establertes per la Covid-19. Aquest equipament ha adaptat els diferents espais per complir la normativa vigent amb mampares i, temporalment fins a nou avís, oferirà servei de retorn i préstec de documents amb cita prèvia.

Per retornar documents, no cal cita prèvia sinó que es pot fer físicament a la mateixa biblioteca, dins de l’horari d’obertura de la biblioteca. Els documents retornats estaran en quarantena en un espai habilitat durant 48 hores, per assegurar que es deixen en préstec totalment nets de possibles virus. A l’interior de la Biblioteca, és obligatori portar la mascareta posada i posar-se gel hidroalcohòlic a l’entrada.

També funcionarà el sistema de cita prèvia per realitzar serveis que també ofereix la Biblioteca Santiago Rusiñol com lectura i estudi en sala; servei de préstec interbibliotecari; consulta de documents exclosos de préstec; servei d’accés a ordinadors Internet i +Accés a WIFI amb dispositius personals, així com el servei de propostes personalitzades. Altres serveis com l’accés lliure a la col·lecció i al fons documental o les impressions quedaran restringits als usuaris.

Les persones interessades en sol·licitar cita prèvia ho poden fer per telèfon 938 94 84 86 o correu electrònic a b.sitges.jrr@diba.cat. També, mitjançant la Biblioteca Virtual (https://bibliotecavirtual.diba.cat) i al blog de la biblioteca bibliotecajoseproigiraventos.wordpress.com). La biblioteca Roig i Raventós es posarà en contacte amb l’usuari per a concretar l’hora i, en el cas del servei de préstec, per a definir la petició de documents i tenir-los preparats quan vingui a recollir-los el dia concertat.

La Biblioteca Santiago Rusiñol va reobrir el 2 de juny, únicament amb el servei de retorn i préstec de documents amb cita prèvia. Progressivament ha ampliat els seus serveis i a partir del 14 de setembre també amplia l’horari d’obertura. Així, les dues biblioteques tindran les mateixes franges horàries. Tot i que, a partir del 19 de setembre la Biblioteca Santiago Rusiñol també obrirà els dissabtes al matí, de 10 a 14 hores.

Les Biblioteques de Sitges són també actives a les xarxes socials tant a Instagram i Twitter (@bibliositges) com a Facebook (biblioteques de Sitges).