La 51a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges arrenca amb una emotiva Gala

L'actriu i protagonista del film "Suspiria", Tilda Swinton, rebia el Gran Premi Honorífic del Festival absolutament commocionada per la pèrdua del seu pare poques hores abans

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Durant la tarda del dijous 4 d’octubre, Sitges va viure la cerimònia d’inauguració de la 51a Edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. La Gala, que començava a les set de la tarda i que va congregar a una multitud d’assistents, era presentada per l’actriu, Melina Matthews, i l’actor vilanoví, Dafnis Balduz, al conegut auditori Melià.

Diferents personalitats vinculades al món cinematogràfic i de l’espectacle, es donaven cita juntament amb alts càrrecs de la política catalana en el que, sense cap mena de dubte, és un dels grans esdeveniments de la comarca del Garraf.

En el transcurs de l’acte de presentació, el parlament del director del Festival, Àngel Sala, precedia  a l’entrega del Gran Premi Honorífic  a l’actriu i protagonista de la película “Suspiria”, Tilda Swinton. Durant la recollida del guardó, una Swinton absolutament emocionada, confessava recollir el premi hores després de la mort del seu pare. Era en aquell moment, quan l’auditori es posava en peu i enviava el més càlid aplaudiment a la protagonista en aquest tràngol tan dolorós.

La Gala finalitzava amb la projecció de “Suspiria”, film de dues hores i mitja i dirigit per Luca Guadagnino, qui hores abans de l’inici del festival, queia de la convocatòria a la cerimònia d’inauguració. El punt final a la jornada arribava amb un sopar a l’aire lliure a la Torre de la Marina d’Aiguadolç.