Junts i PSC-El Margalló presenten un primer acord a Sitges

Els dos partits s'insten a negociar un acord de govern i prioritzen els comuns com els seus possibles aliats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les negociacions a Sitges es comencen a esclarir després de dies de secretisme. Sobre la taula hi havia la possibilitat que es repetís una fórmula similar a l’actual tripartit o que Mònica Gallardo (Junts) fos capaç de bastir aliances com a força més votada de les passades eleccions. Finalment, els juntaires han pres la iniciativa i ja han presentat un primer comunicat conjunt amb el PSC-El Margalló. En el text, parlen de prioritzar una investidura de la candidata dels juntaires el pròxim 17 de juny i formar un govern de coalició entre aquestes dues forces. Tal com relaten fonts de la negociació, estaria previst que Mònica Gallardo fos l’alcaldessa durant tot el mandat. D’aquesta manera, l’actual alcaldessa i segona força dels comicis, Aurora Carbonell (ERC), passaria a l’oposició si no aconsegueix un pacte amb la resta de formacions progressistes del consistori. De moment, els comuns tanquen la porta a aquesta opció alternativa.

Segons relaten en el document, ambdós partits ja han avalat l’estratègia de donar prioritat aquest pacte de govern i de “treballar per aproximar l’acord programàtic”. Proposta que es tancarà a través de comissions. Un cop s’arribi a un acord i sigui ratificat pels respectius òrgans de les formacions, es donarà a conèixer les seves línies estratègiques.

A més, el possible pacte no es redueix en els quatre regidors de Junts i els quatre del PSC- El Margalló, sinó que marquen l’objectiu d’ampliar la via amb altres partits. Entre totes, Verds En Comú Podem és la candidatura amb qui prioritzen establir un acord. D’altra banda, el comunicat assenyala la intenció d’assolir “el màxim consens” amb les altres forces del consistori en aquests quatre anys, excepte amb “l’extrema dreta”.