Els gegants i els cubanitos guarneixen una de les façanes mes emblematiques de Sitges, avançant-se a la festa major de Sant Bartomeu 2018

Avatar photo

Els artistes Judith Martí, Roby i Joan Roca Pujadó han fet realitat aquesta obra que pot admirar-se a la platja de Sant Sebastià

Els sitgetans ja conten les hores per l’inici de la Festa Major de Sant Bartomeu: per gaudir dels balls populars, els balls blancs, les colles de foc i la desfilada dels gegants i capgrossos.
Un petit grup d’artistes, però, els ha volgut regalar un avançament permetent-los gaudir de la presència dels gegants i els cubanitos des d’avui, a Port Alegre 12, on llueixen exposats a una de les façanes mes emblemàtiques de la vila, a la preciosa platja de Sant Sebastià.

L’inquiet i creatiu Roby, artista multidisciplinari  en dibuix, pintura, murals i escultura, format a l’escola Joso i a la Massana de Barcelona, ha estat l’encarregat de dibuixar al carbó i després pintar amb pintura La Pajarita les faccions i extremitats del senyor i la senyora geganta, proveint-los de gran realisme i bellesa, inspirant-se en una foto que ell mateix va fer temps enrere.

Joan Roca Pujadó, sastre de teatre, amb vestuari de musicals a les seves esquenes tan coneguts com “Mamma Mia”, “La bella y la bestia” o “Hoy no me puedo levantar”, President de la Comissió de Reis de Sitges 2018-2019 i decorador del Sant Sepulcre de la vila, ha vestit els gegants amb filtro, utilitzant cotó per les mànigues. La corona i l’ anell prèviament pintats pel Roby han estat guarnits amb pedres lapislàtzuli, turquesa, jade i jaspe. Nombroses perles decoren també els vestits d’aquests gegants cosits a màquina cadascun sobre la seva arpillera de gairebé 8 metres quadrats. Fins i tot l’espasa del gegant, de fusta vestida amb vellut verd i daurat llueix les seves joies. No falta detall.

I per a no deixar sols els gegants, els cubanitos els acompanyen a la façana, gràcies al minuciós treball de la Judith Martí, artista sitgetana que pot presumir d’una obra contemporània amb un estil i personalitat molt propis (part de la seva obra està exposada i pot visitar-se al “Vi mes Vi”, al carrer Santiago Rusiñol). Martí ha donat vida als cubanitos pintant-los i vestint-los també amb vellut, cotó, punta bordada i tul i fins i tot dotant-los de cabell amb perruca, amb una mirada realista i alhora divertida i carinyosa d’aquestes figures tan representatives i estimades pels sitgetans.

Una iniciativa privada que es va estrenar amb la catifa de corpus vertical del passat juny de 2018, penjada a la mateixa façana i que pretén reivindicar de manera positiva la importància de la implicació dels veïns per a seguir fent de Sitges un dels indrets més visitats i admirats de Catalunya.

Tres talents units per la passió per l’art i l’amor a la seva vila ens regalen la possibilitat d’ admirar la seva obra. No en perdem la oportunitat. Prenguin nota: Port Alegre, 12.
Gloriós Sant Bartomeu, que de Sitges n’és patró, Visca la Festa Major!

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Mossos eviten que es practiqui una mutilació genital femenina a Mollerussa

Notícia següent

La Paeria garanteix la seguretat del subministrament d’aigua potable a Sucs

Notícies relacionades