Sitges reactiva el servei d’agents de convivència cívica aquest estiu

El servei d’agents de convivència cívica ha realitzat un total de 5 intervencions al carrer per afavorir el descans veïnal a les principals zones d’oci nocturn durant els primers dies de servei, entre elles dues trucades a la policia local. La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges valora positivament l’entrada en funcionament d’aquest servei que es posa en marxa per segon any consecutiu. El regidor de Joventut, Xavier Salmerón, considera que “aquest servei a data d’avui el considerem imprescindible per establir lligams directes amb la població juvenil i establir vies de comunicació per conscienciar sobre les mesures covid, però també per escoltar les seves preocupacions i inquietuds”.

Sitges compta de nou aquest estiu amb el servei d’agents de convivència cívica a les principals zones d’oci nocturn per recordar, informar, detectar i observar conductes i normes de seguretat sanitàries. L’operatiu, que està format per quatre persones amb titulació d’educadors de carrer i mediació, va començar a funcionar la nit del 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, i s’allargarà fins al 29 d’agost. L’horari del servei és els dijous, divendres i dissabtes nit d’23 a 4 hores de la matinada. Les dues parelles passegen pels espais principals de la via pública on s’acostumen a produir major concentracions de persones com són la Fragata, el Passeig de la Ribera o diferents carrers d’oci nocturn.

Entre les funcions que es desenvolupen, es promou també la intervenció individual o en grup en referència al botellot, i es fa també una observació especial en relació a les violències de gènere i LGTBI a l’espai urbà. Per la Festa Major de Sant Bartomeu (23 i 24 d’agost) també faran un reforç especial.

Els agents de convivència cívica és un servei de la regidoria de Joventut de Sitges que es coordina amb la Policia Local.