Sitges pinta un pas de vianants amb els colors LGTBI

És una campanya que forma part per reinvindicar l'Orgull LGTBI promoguda des de la Generalitat

Imatge de l'encreuament. Foto: Visit Sitges

L’encreuament del carrer Primer de maig i el passeig de la Ribera de Sitges lluirà els colors LGTBI. Aquesta és una acció simbòlica que es fa en paral·lel a més de 700 municipis catalans i que neix en el marc de la commemoració, el proper 28 de juny, del Dia Internacional de l’orgull LGTBI.

La campanya, promoguda per la Generalitat i que clourà a Sitges, es difondrà a través de les televisions i també de les xarxes socials, posant en valor el protagonisme de l’orgull LGTBI i les polítiques públiques que està desplegant cadascun dels municipis. 

Sitges compta, des del 2019 amb un Servei d’Atenció Integral local (SAI) per a les persones LGTBI. El servei té l’objectiu de donar una resposta integral a totes les necessitats del col·lectiu LGTBI de la vila i, alhora, dur a terme tasques de sensibilització.

A més de l’adhesió a la campanya promoguda per la Generalitat, la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat posarà en marxa una campanya de visibilització de les reivindicacions de Gais, Lesbianes, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals, Queer i qualsevol altre tipus d’orientació sexual o identitat de gènere LGTBI.

Servei d’atenció integral

EL SAI LGTBI és un servei d’informació, assessorament i orientació adreçat al  col·lectiu LGTBI i a les seves famílies, així com també a tota la ciutadania en general. Entre els seus objectius destaquen la prevenció de la LGBTifòbia i servir d’acompanyament i suport en relació a la diversitat sexual i de gènere.

A més de molts altres serveis, des del SAI es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat faig constar a les persones trans, majors i menors d’edat.

Les persones interessades en posar-se en contacte amb el SAI LGTBI de Sitges, poden fer-ho a través del telèfon: 93 811 31 80, del correu electrònic [email protected] o, presencialment, a l’edifici de l’Escorxador (Carrer Joan Maragall, 36) sol·licitant cita prèvia.