Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Sitges participa a la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible

Avatar photo

La trobada, que se celebra dimecres 15 de desembre, al Port de Segur de Calafell, servirà per debatre els objectius i estratègies per al 2022, així com per conèixer estudis i experiències que ajudin a prendre decisions de futur basades en la sostenibilitat ambiental i la salut

La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible es retroba per analitzar les possibles solucions sostenibles i conjuntes als reptes actuals de la costa. 16 localitats costaneres,  des de Sitges fins a Vandellòs i Hospitalet de l’Infant, amb més de 110 quilòmetres de platges, participen en la trobada, el 15 de desembre, al Port de Segur de Calafell, per fomentar la recuperació ambiental del litoral i la seva renaturalització, una gestió conjunta, i la participació i conscienciació dels sectors econòmics i la ciutadania.

L’objectiu de la Taula és garantir les platges com a espais de salut i activitats econòmiques, a partir de l’equilibri dels usos humans i ecosistèmics, i amb una gestió d’acord amb els tres pilars del desenvolupament sostenible: la viabilitat econòmica, l’equitat social i la sostenibilitat ambiental. La trobada, que es farà al Centre Cívic del Port de Segur de Calafell, comptarà amb una representació del Servei de Litoral de la Generalitat de Catalunya, així com de les delegacions de Costes de Tarragona i Barcelona.

A més, en la trobada d’aquest dimecres, el Dr. Carles Ibáñez i la Dra. Puri Canal, del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya, presentaran les conclusions de l’informe ‘Un litoral al límit’, publicat el passat 9 de setembre. L’informe concreta propostes de polítiques integrades per protegir la costa davant l’emergència climàtica, alhora que es compatibilitza amb les activitats de l’anomenada economia blava.

Els representants dels municipis integrants definiran les estratègies i els objectius a assolir el 2022, i es donarà a conèixer el projecte de recuperació dunar de Calafell, amb una visita a la zona d’actuació.

El regidor de Platges de l’Ajuntament de Sitges, Guillem Escolà, compartirà els resultats del servei de neteja de residus al mar, que funciona de forma estable durant la temporada d’estiu i que converteix Sitges en l’única localitat catalana que ofereix aquest servei. En tres mesos, l’embarcació de recollida de residus al mar ha recuperat més de mitja tona de brossa, principalment plàstica. Sitges explicarà també quines mesures estudia per a l’estabilització de la sorra a les platges amb la implementació d’esculls marins.

Més informació sobre el nou model de litoral de Sitges a sitges.cat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de cent comerços i establiments d’Alcanar rebran ajuts de 3.000 o 8.000 euros pels aiguats de setembre

Notícia següent

El concurs de la lectura ‘Puja al tren’ de Sitges ja està en marxa

Notícies relacionades