S’inicia el curs escolar a Sitges amb 3.000 alumnes

En total 3.000 alumnes tornen avui a les aules des de P3 fins a batxillerat i cicles formatius de grau mitjà

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb 3.000 alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà comença avui dilluns un nou curs escolar a Sitges.

La principal novetat és que la quarta escola pública, l’Agnès de Sitges, inicia el curs a ple rendiment al nou edifici del centre situat a Quint Mar, inaugurat oficialment dijous passat. D’aquesta manera, les noves instal·lacions acullen des d’avui els 211 nens i nenes des de P3 fins a sisè de primària i es posa fi així a 16 anys de mòduls prefabricats, ubicats a Can Pei.

El regidor d’Educació, David Martínez, desitja “un bon inici de curs 2021-2022” i s’ha mostrat satisfet perquè “la tornada a l’escola d’infants i joves ha començat a desenvolupar-se amb total normalitat, sense incidències, i amb les mesures preventives anticovid”. David Martínez ha destacat la feina feta per la comunitat educativa el curs passat i, alhora, fa una crida a les famílies perquè vacunin els seus fills majors de 12 anys per aconseguir assolir el bon desenvolupament del curs i la màxima presencialitat possible de l’alumnat a l’aula ja que “és un acte de responsabilitat i solidari. El nostre objectiu és treballar per mantenir les escoles obertes i segures”.

Els centres educatius mantenen la majoria de les mesures preventives anticovid. Com a novetat, aquest curs els grups bombolla es podran barrejar al pati amb mascareta i  no caldrà fer la quarantena a ESO, FP i batxillerat, si l’alumne està vacunat amb la pauta completa, encara que sigui contacte estret d’un positiu i podrà assistir a classe de manera presencial. La resta, hauran de fer el confinament a casa i seguir les classes a distància.

Paral·lelament, continuen les mesures com l’ús de la mascareta obligatòria a partir de primer de Primària (a partir de 6 anys), l’entrada i la sortida esglaonada per evitar aglomeracions per diferents accessos, el rentat de mans amb sabó o gel hidroalcohòlic i la ventilació de les aules. En canvi, els controls de temperatura no són obligatoris.  També es manté l’organització de grups bombolla a totes les etapes educatives.

Seguint els protocols i per ampliar l’hora de pati, l’Escola Esteve Barrachina ha demanat l’Hort de Can Falç; l’Escola Pia, els Jardins d’El Retiro, i l’Escola Miquel Utrillo la pineda de l’Espai Jove.

Al conjunt de Catalunya, més d’un milió i mig d’alumnes inicien el curs, que finalitza el 22 de juny.