Sant Pere de Ribes aixecarà 43 nous pisos de protecció oficial

Aquest dissabte, 28 de gener, Sant Pere de Ribes ha posat la primera pedra dels 43 nous habitatges de lloguer assequible amb protecció oficial, situats a la Ronda Masia Nova, 58-64, a les Roquetes.

 

És la segona promoció d’obra nova que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat en aquesta zona del nucli i que se suma a la resta d’actuacions, tant d’adequació com d’adquisició i rehabilitació i obra nova, per assolir la xifra de 269 HPO, 238 previstos al sector del Parc Central en sòl municipal.

 

A l’acte de col·locació d’aquesta primera pedra hi han assistit l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la regidora d’Habitatge, Ana Herrera; la presidenta de la Fundació Grup Qualitat, Marina Gallego; el president de la Fundació Factoria de Somnis, Martí Prat, entre altres membres del consistori i de l’equip del projecte.

 

És un edifici plurifamiliar de 4 plantes, aïllat a quatre vents, de 43 habitatges i 43 places d’aparcament de cotxe, amb les façanes principals als camins de vianants entre parcel·les. Són pisos de lloguer assequible de 2 i 3 habitacions, cuina, menjador, 1 o 2 banys, balcó i aparcament. Tots els habitatges disposen d’espais per a l’assecatge natural de la roba a zones comunitàries de la coberta i de l’espai pertinent per l’emmagatzematge personal i general.

 

L’alcaldessa ha destacat que la construcció dels pisos és per donar resposta a la necessitat d’habitatge al municipi i ha dit que “volem que la gent jove no hagi de marxar del poble perquè els preus dels lloguers siguin prohibitius”. Per això, s’està reservant el 30% de les noves promocions a la gent jove i s’està  treballant, en general, “per afavorir el lloguer assequible i l’accés a l’habitatge a tots tipus o perfils de persones i famílies.”, ha dit.

 

Abigail Garrido també ha fet referència a la constant pujada dels preus dels lloguers i dels habitatges. “Fa que moltes persones no hi puguin tenir accés perquè els seus salaris no només no han augmentat al mateix ritme, sinó que fins i tot han baixat”. “Calen apostes decidides per afrontar aquesta situació com les fórmules de col·laboració amb les fundacions privades”, ha dit tot agraint el treball amb Grup Qualitat i Factoria de Somnis.

 

Des de l’Ajuntament, malgrat no tenir-ne competències, s’afronta la situació amb els recursos de què disposa, especialment cedint terrenys municipals, ordenant el planejament urbanístic del municipi i arribant a acords tant amb entitats públiques com privades o fundacions, així com mirant de posar al mercat pisos buits, a més d’altres programes i ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge d’aquells que més ho necessiten”, ha explicat l’alcaldessa durant l’acte.

 

L’habitatge és un dels objectius prioritaris del consistori i amb tots els projectes d’habitatge actuals s’espera arribar a 269 habitatges de lloguer assequible nous, 203 construïts o iniciats aquesta legislatura.

 

Els veïns i veïnes que estiguin interessats a accedir a un dels pisos de les promocions que s’estan fent, és indispensable estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial de Sant Pere de Ribes.

 

L’Oficina Local d’Habitatge pot ajudar a les persones interessades en tots els tràmits. L’horari de l’OLH a Ribes és dilluns, dimecres i dijous, de 10 h a 13 h; i a l’OLH a les Roquetes és dilluns i dimarts de 10 h a 13 h, i dijous, de 16.30 h a 18.30 h. Es pot demanar cita a través d’aquest enllaç.

 

HABITATGES

Actualment, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa:

  • 19 pisos socials (16 acabats de l’escala “A” sector mercat + 3 altres més adquirits per tempteig i retracta).
  • 12 pisos HPO lloguer Dr. Ferran (edifici adquirit i reformat amb Agència de l’Habitatge de Catalunya).
  • 43 pisos HPO lloguer Xaloc (Parc Central) – Fundacions Salas i Nou Lloc.
  • 43 pisos HPO lloguer Rda. Masia Nova 58-64 – Fundacions Grup Qualitat i Factoria de Somnis.
  • 86 pisos HPO lloguer (dos edificis: 43+43) amb Institut Català del Sòl.

 

S’està projectant i tramitant la construcció de 66 pisos més amb la Fundació Grup Qualitat i alguna altra fundació encara per determinar amb fons Next Generation.

 

També es preveu el desenvolupament del sector de Can Jove que contempla la construcció de 331 habitatges assequibles més, dels quals el 30% estaran destinats a joves d’entre 18 i 35 anys.

Eric Mendo

Missatges recents

Habiliten un centre d’acollida per als afectats per l’incendi de Rubí

Un club de petanca proper a l'edifici incendiat a Rubí s'ha habilitat com un petit…

9 minuts fa

Manresa se suma a ‘L’hora del Planeta’ i apaga la llum de la Seu, la Cova i l’Ajuntament

Aquest dissabte, 25 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments…

22 minuts fa

Un camió de gasoil bolca a l’AP-7 i pateix una fuita

Un camió carregat amb 32.000 litres de gasoil ha bolcat aquest dimecres a la tarda…

23 minuts fa

Una ruta musical que té a Picasso com a protagonista omplirà la Part Alta de Tarragona

Un projecte comú de l’Escola i Conservatori de Música i de l’Institut Pons d’Icart de…

27 minuts fa

S’ensorra un edifici de dues plantes a Sitges

Un edifici de dues plantes s'ha ensorrat aquest dimecres a Sitges sense deixar ferits. Segons…

29 minuts fa

La CUP presenta el mateix tipus de factures que va enviar a Fiscalia pel cas INIPRO

El combat entre PSC i la CUP a Tarragona porta obert des del 2013. En…

31 minuts fa

Esta web utiliza cookies.