S’inaugura a Sant Pere de Ribes el primer planning studio d’Ikea a l’Estat

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El primer Planning Studio que IKEA obre a l’Estat espanyol, situat al Parc d’Oci de la Rambla del Garraf, ha estat inaugurat aquest dimecres, 30 de setembre, en un acte que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de la directora general de la companyia a Espanya, Petra Axdorff, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.

El Planning Studio representa un nou concepte en l’estratègia comercial d’IKEA, que ja ha estat posat a prova a ciutats com Londres, Estocolm o Copenhaguen. Es tracta d’un tipus de botiga més petit que els habituals de la multinacional, adreçat a l’assessorament totalment personalitzat del client, en aquest cas sobre disseny de cuines i armaris.

L’establiment de Sant Pere de Ribes serà el quart que la companyia obre a Catalunya. Donarà feina a 18 treballadors, la meitat dels quals han estat contractats a través de les borses de treball de l’Ajuntament i de la pròpia companyia IKEA. L’empresa està duent a terme un pla d’expansió amb nous formats al centre de les ciutats, que a Catalunya suposarà la creació de prop de 40 nous llocs de treball i l’obertura d’entre quatre i vuit establiments. En aquest sentit, la directora general d’IKEA a Espanya, Petra Axdorff, ha volgut destacar la importància del mercat català en l’estratègia de creixement del grup.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que “aquesta apertura és especialment benvinguda en l’actual context de crisi econòmica. Poder donar una bona notícia com aquesta, que comporta la creació de llocs de treball, és motiu d’alegria”. “La feina és un dels principals neguits de la nostra ciutadania i iniciatives com la d’avui suposen la millor de les respostes a aquesta preocupació”, ha afegit.

Una obertura que “dinamitzarà el territori”

Segons Abigail Garrido, “és important que una companyia com IKEA hagi triat el nostre municipi per obrir el seu quart centre a Catalunya, un fet que sens dubte contribuirà a dinamitzar el territori i crearà ocupació local i comarcal”. L’alcaldessa ha posat èmfasi en el fet que “es posa Sant Pere de Ribes en el mapa com a punt destacat de referència a Catalunya i Espanya. Esdevenim, així, la punta de llança al territori d’una fórmula que ha donat molts bons resultats allà on s’ha posat a prova”.

L’alcaldessa també ha assenyalat que “aquest establiment està dissenyat per donar resposta a les noves necessitats dels consumidors, que demanen espais més reduïts i una atenció i una cura més personalitzats. Això ens situa en el punt de mira d’un tipus de comprador que és a l’avantguarda del conjunt i que, estem convençuts, marcarà tendència”.

Punt de referència del Penedès, el nord de Tarragona i la Costa Daurada

La multinacional IKEA ha decidit obrir el nou establiment a Sant Pere de Ribes amb la vista posada en un client que va més enllà del municipi i de la comarca del Garraf. Es preveu, en aquest sentit, que ajudi a dinamitzar econòmicament el territori, sent un pol d’atracció de compradors arribats d’arreu de les comarques del Penedès, el nord de Tarragona i la Costa Daurada.

L’obertura de la quarta botiga d’IKEA suposa un reforç en l’aposta de consolidar la Rambla del Garraf com a eix de promoció econòmica vertebrador de Sant Pere de Ribes i del conjunt del Garraf. Aquest sector es troba en un moment de creixement, amb el procés d’obertura dels establiments que hi ha al costat del Valentí i les noves activitats previstes en altres parcel·les de la zona.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència del president de la Delegació Garraf de la Cambra de Comerç, Àngel Font; la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet; la regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera; els representants de Fem Ribes i UCER, Brigitte Lucas i Juan Ramón López, i la ‘store manager’ de la botiga IKEA de Sant Pere de Ribes, Marina Dubakina.

Un establiment sense articles a la venda i amb cita prèvia

El nou establiment d’IKEA ocupa una parcel·la de 750 m2 de superfície, dels quals 620 m2 estan dedicats a l’àrea comercial. Disposa d’espais dedicats a exposició i venda assistida on es poden descobrir tota de mena de cuines, de les més tradicionals a les més modernes, passant per solucions d’emmagatzematge intel·ligent, armaris encastats i matalassos. A diferència d’altres botigues, no hi ha articles a la venda. Les compres es fan preferiblement amb cita prèvia, a través d’encàrrec i amb l’ajuda dels empleats que la companyia posa a disposició dels clients amb aquesta finalitat.

L’arribada d’aquest nou concepte a la comarca del Garraf respon a la important aposta d’IKEA per l’Estat espanyol. Recentment, la companyia ha anunciat una inversió d’uns 150 milions d’euros pels pròxims tres anys amb els quals generarà prop de 750 llocs de treball directes al país.