Sant Pere de Ribes obre les inscripcions per als cursos de català

Les classes s’oferiran a les aules del Centre Cívic L’Espai i a l’edifici de Can Puig

Part del cartell informatiu sobre els cursos de català. Foto CEDIDA

El Servei Local de Català ja ha obert el període d’inscripcions per als cursos de català del Consorci de Normalització Lingüística d’aquesta tardor vinent, que s’oferiran a les aules del Centre Cívic L’Espai i a l’edifici de Can Puig. Enguany, el procés s’ha desdoblat en dos períodes per les mesures de seguretat i prevenció impulsades per la Covid-19. Així, del 7 al 10 de setembre s’atendrà les persones que acaben de fer un curs al Consorci i que volen continuar el procés d’aprenentatge. Tot seguit, les inscripcions s’obriran al públic en general del 14 al 25 de setembre.

La situació d’emergència sanitària ha fet adaptar l’oferta formativa dels cursos que s’oferiran de setembre a desembre, combinant en aquesta ocasió quatre modalitats diferents, per cobrir totes les casuístiques: cursos presencials; cursos 50% presencials i 50% virtuals, i cursos en línia. En la modalitat presencial, a Sant Pere de Ribes només s’ofereixen els nivells inicials (A1) i bàsics (A2).

Les modalitats en línia faran servir entorns virtuals adequats a les necessitats d’aquests nous formats, com l’Aula mestra del Parla.cat per als cursos de suficiència, i plataformes virtuals d’aprenentatge i treball compartit en l’entorn del Teams o el Moodle, per a la resta de nivells. Amb tot, la durada dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n’hi haurà de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2).

El Centre Cívic L’Espai acollirà les classes del nivell inicial, que s’oferiran dilluns, dimarts, dimecres i dijous, de 9.30h a 11.30h. A Can Puig, s’oferirà el Bàsic 1, dimarts i dijous, de 10h a 12h, i dilluns i dimecres, de 17h a 19h.

Cursos gratuïts i matrícules abaratides

Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, els cursos bàsics són totalment gratuïts i s’abarateixen la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34%. Aquesta mesura busca facilitar l’aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi i els permet trobar l’oportunitat laboral que suposa parlar i entendre el català a l’hora de buscar feina o millorar professionalment.

En el decurs dels dies vinents, el Consorci de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf publicarà a la seva web quin sistema de matriculació adoptarà, adaptat a l’actual situació sanitària. Com a novetat, es podran fer preinscripcions en línia, el que permetrà agilitar els tràmits i evitar desplaçaments innecessaris. Tanmateix, l’atenció al públic s’oferirà preferentment per via telemàtica. Es pot escriure a l’adreça de correu electrònic d’aquest ens o bé utilitzar el formulari de contacte .