Sant Pere de Ribes conmemora el Dia Mundial de l’Aigua amb una obra de teatre

La representació teatral es durà a terme al Centre Parroquial i està emmarcada en els actes del Dia Mundial de l’Aigua

Imatge cartell del dia de l'aigua. Cedida

El proper 23 de març, a les 12.30h i al teatre del Centre Parroquial de Ribes, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha organitzat una representació de l’obra de teatre “Els exploradors de l’aigua”, una creació artística per reflexionar sobre l’escassetat d’aquest bé tant preuat. El motiu per representar l’obra és el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de febrer.

L’obra de teatre va a càrrec de Som Aigua, un programa incentivat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i coproduït per la ONG Enginyeria Sense Fronteres. “Els Exploradors de l’Aigua” és un espectacle de circ, teatre i humor per parlar de l’aigua com a recurs escàs del de forma amena, artística i sensibilitzadora. Una creació amb finalitat pedagògica, per a tots els públics i amb una durada de 45 minuts. L’obra és gratuïta i l’aforament del Centre Parroquial, limitat.

Des de 1993, el dia 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, declarat com a tal per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Cada any se centra en un aspecte determinat relacionat amb els recursos hídrics. Aquest 2019 anirà dedicat al dret a poder accedir a l’aigua potable. Sota el lema “No deixar a ningú enrere” es convida a reflexionar sobre els impediments en l’accés a aquest recurs i es recorda que des del 2010 l’ONU estableix que el dret a l’aigua potable és un dret humà essencial pel desenvolupament humà. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, en aquest sentit, manté la seva aposta per un consum responsable de l’aigua potable i referma el seu compromís, any a any, en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, juntament amb d’altres dates dedicades a la sensibilització mediambiental.