La regidoria d’esports i els clubs de Ribes acorden el repartiment d’horaris de les pistes poliesportives

L'entesa ha estat possible gràcies al procés negociador pilotat pel Centre de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Els regidors de Civisme i Esports amb els diferents representats de les entitats esportives de Sant Pere de Ribes. Foto CEDIDA

La regidoria d’Esports i les entitats Club Handbol Ribes, Club Bàsquet Ribes, Club Patinatge Artístic Ribes i Club Patí Ribes han signat aquest dimarts, 11 d’agost, l’acord sobre el repartiment d’horaris de les pistes poliesportives de Ribes per a la temporada 2021-2022, que inclou també el compromís de negociar, al setembre, el pla d’usos que haurà de regir els equipaments a partir de la temporada següent.

L’entesa ha estat possible gràcies al procés negociador pilotat pel Centre de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, depenent de la regidoria de Civisme, Convivència i Mediació Comunitària.

L’acord preveu per a la propera temporada un repartiment d’horaris proporcional al que demanaven les entitats esportives, atenent la disponibilitat dels equipaments, que són dos pavellons i un annex. Aquest acord tindrà validesa a partir del moment que el nou pavelló estigui en funcionament, que es preveu que sigui aquest mes de setembre vinent. Mentre això no succeeixi, la distribució i els horaris dels espais esportius seguiran sent els mateixos que en la temporada anterior.

Totes les parts signants es comprometen a iniciar un procés de negociació al setembre, per tal d’acordar l’establiment dels criteris base que hauran de regir en la distribució d’horaris de les esmentades instal·lacions esportives a partir de la temporada 2021-2022.

D’aquesta manera, s’acomplirà el compromís adquirit per la Regidoria d’Esports de Ribes de treballar en l’elaboració d’un pla d’usos dels pavellons i l’annex amb la finalitat de disposar d’un reglament que permeti optimitzar de manera adequada els usos de les instal·lacions. Les negociacions les durà a terme el Servei d’Esports amb el coordinador de cada entitat i el responsable dels pavellons.

La distribució horària

De cara a la temporada que és tot just a punt de començar, el Club Handbol Ribes podrà disposar de les instal·lacions esportives durant unes 30 hores setmanals. Segons la nova distribució horària, el Club de Bàsquet Ribes té assignades al voltant de 21 hores setmanals; el Club Patinatge Artístic Ribes, unes 10, i el Ribes Club Patí, unes 8.

El regidor d’Esports de Ribes, Josep Moya, ha destacat que “l’esport de base del nostre municipi gaudeix d’un ric teixit associatiu, molt actiu i amb força seguiment per part de la ciutadania. Com a govern hi apostem, amb la propera estrena del nou pavelló i amb l’acord sobre el pla d’usos que volem negociar a partir del setembre. El nostre objectiu final és potenciar aquesta complexitat sense que en cap moment s’entorpeixin unes entitats a les altres”.

Segons la regidora de Civisme, Convivència i Mediació Comunitària, Antònia Pulido, “el treball dut a terme pel Centre de Mediació i Convivència ha garantit l’acord davant la disparitat de criteris existent entre les quatre entitats esportives. L’entesa assolida en el repartiment d’horaris de les pistes poliesportives és un dels millors exemples del foment de la cultura del diàleg pel qual apostem des del Pla d’Actuació Municipal”.

Adaptats als canvis de previsions

L’acord també determina que les entitats hauran de comunicar el més aviat possible a la resta si finalment no necessiten algun dels espais assignats a l’horari perquè el nombre d’equips conformats per a la temporada 2020-2021 és menor al previst inicialment. En aquest cas, s’haurà de fer un nou repartiment dels espais alliberats, sempre seguint els criteris de cooperació i bona fe. D’altra banda, el document estableix que les entitats podran entrar als pavellons a partir de les 16h.

El document signat entre la regidoria d’Esports i les quatre entitats esportives té en compte l’estrena, al setembre, de la nova pista coberta de Ribes, preparada per a la pràctica del bàsquet, el mini-handbol, el handbol i el futbol sala.

Les instal·lacions, de nova planta, tenen una superfície total de gairebé 2.000m2, amb un espai de 5 metres d’amplada de reserva per a grades, tot cobert i divisible amb cortines en tres camps de joc. A l’exterior s’hi ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació de lavabos o vestidors provisionals.

L’accés es farà per l’entrada al pavelló actual i més endavant es vol fer un únic vestíbul de control i consergeria. La construcció de les noves instal·lacions esportives ha comptat amb un pressupost d’1,7 M€.