Els Reis Mags tornaran a recórrer els carrers de Sant Pere de Ribes

Les Roquetes recupera la cavalcada i Ribes aposta pel campament Reial

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

En el marc de les festes de Nadal a Sant Pere de Ribes, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arriben a la seva cita anual tan esperada pels nens i nenes. L’any passat, a causa del context marcat per la Covid-19, el municipi va treballar per adaptar-se a la nova situació i poder celebrar amb seguretat el dia més esperat pels infants. La cavalcada es va transformar en un campament màgic on els nens i les nenes s’hi podien adreçar per lliurar-los les seves cartes.

Enguany, el GER opta de nou a Ribes per aquest model amb la finalitat que els infants puguin lliurar la seva carta al campament Reial, situat a la Nau Pere Vall i Soler, els dies 4 de gener, de 17h a 21h, i 5 de gener, d’11h a 13h i de 17h a 20h. La seguretat i la salut de tothom és el més important. Per aquest motiu, es recorda l’obligatorietat de l’ús de mascareta i a l’entrada serà imprescindible rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Des de l’entitat es mantindrà un control exhaustiu d’accessos i les entrades als campaments reials s’hauran de comprar en línia (venda anticipada).

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran amb els seus carruatges reials al campament Reial el dia 5 de gener, a les 16h. A partir de les 20.30h, un cop acabada la visita, la comitiva seguirà un itinerari d’acomiadament pels carrers del Pi, carretera de Sitges, Nou, Doctor Marañón i Major. Davant la situació epidemiològica actual, s’ha optat per un itinerari que evita les vies més estretes per permetre, d’aquesta manera, que el públic es pugui distribuir còmodament de la manera més esponjada possible.

Cavalcada amb espai per al públic

A les Roquetes, l’Associació de Festes Populars ha recuperat per al dia 5 de gener la Cavalcada Reial, que opta per les vies més amples d’aquest nucli. El seguici sortirà a les 19h de la Vinya d’en Petaca i passarà pels carrers Sagunt, Passeig Cid Campeador, avinguda Catalunya, avinguda Mas d’en Serra, Eugeni d’Ors, plaça Ramon Mir, Almogàvers, avinguda Catalunya, Roger de Flor, Antoni Gaudí i Ortega i Gasset fins a Miquel Servet.

Per tal de mantenir controlat l’aforament i complir amb totes les mesures de seguretat, aquest any, per assistir a la cavalcada de reis serà necessari omplir un formulari o anar presencialment a l’associació de festes (dimarts i dijous de 19.00h a 21.00).

En aquest nucli, el patge Gaudí rebrà les cartes dels nens i nenes des de l’espai de l’OAC de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca el dia 4 de gener, de 17h a 20h, i l’endemà, 5 de gener, de 16h a 18.15h. Aquest acte és la primera vegada que se celebra a les Roquetes.

La Fada Margallona, present a les activitats reials

Com ja va passar l’any passat, la Fada Margallona serà present a les activitats reials organitzades a tots dos nuclis, en horaris diferents. Aquest personatge és una fada màgica dels boscos del municipi que desperta els tions i ajuda als Reis Mags d’Orient en la tasca de repartir il·lusió i alegria entre els nens i les nenes de Sant Pere de Ribes.

L’empitjorament de la situació epidemiològica i les mesures adoptades per a contenir la propagació de la Covid-19 han obligat a cancel·lar les festes de celebració de Cap d’Any al municipi. Així, tant l’entitat Els Xulius, a Ribes, com el Centre Cultural García Lorca, a les Roquetes, han optat per suspendre les activitats que havien començat a preparar.