Els Pressupostos Participatius de Sant Pere de Ribes ja tenen guanyadors

Cap escola (primària i secundària) sense desfibril•lador”, “Treballem l'educació emocional a les escoles del municipi" i “Tallers d’igualtat de gènere i LGTBI als instituts”, han estat les propostes guanyadores per les tres categories

Imatge de presentació de les propostes guanyadores als Pressupostos Participatius de Sant Pere de Ribes. Cedida

Els Pressupostos Participatius 2019 ja tenen guanyadors, escollits pels 2.337 ciutadans de Sant Pere de Ribes que han donat suport a les diverses iniciatives. Avui, dia 12 de novembre, s’ha fet el recompte de vots, entre els 44 projectes finalistes. La proposta que ha tingut més suport de la ciutadania per la categoria d’inversions ha estat “Cap escola (primària i secundària) sense desfibril•lador”, amb un total de 3.360 vots, amb un pressupost de 18.000 euros, que tal i com recull la pròpia iniciativa vol “aprovisionar les escoles de Sant Pere de Ribes i els Instituts de desfibril•ladors ja que és un dispositiu que salva vides”.

En segon lloc, amb 1.922 vots, s’ha escollit “Juguem a Ribes: espai de jocs per infants de 0 a 12 anys”, un projecte que consisteix en la adequació d’un espai per al joc lliure i creatiu que tingui espai exterior i interior adreçat a infants, amb un pressupost de 100.000 euros. La proposta “Rampa accés a l’escola i canvi porta entrada edifici principal (escola Santa Eulàlia)”, valorada en 60.000, ha estat la tercera més recolzada amb 1.582 vots, que proposa un canvi de porta principal de l’escola municipal i posar-hi una rampa per fer-la accessible per a alumnes i altres persones amb mobilitat reduïda. En el quart lloc es troba “Foguerada: millora de l’estructura per a la seva continuïtat”, per a millorar la seguretat en l’espectacle del correfoc de Sant Pau amb una dotació econòmica de 20.638,18 euros i 1.502 vots. L’últim projecte que s’inclou a la categoria d’inversions és “Millora pel Mercat Municipal la Sínia” amb l’aplicació de tecnologies verdes al consum energètic del mercat de Les Roquetes amb 1.498 vots i 95.785,01 euros.

Aquests cinc projectes entren en la partida de 300.000 euros per la primera categoria d’inversions.

Per la segona categoria amb una dotació de 15.000 euros per a projectes socials, culturals i/o solidaris, el més votat ha estat “Treballem l’Educació Emocional a les escoles del municipi”, votada per 5.711 veïns i veïnes del municipi, sent la proposta amb més suport de totes les presentades en totes les categories, per a realitzar tallers d’educació emocional per a cada classe d’alumnes del curs de sisè de primària escolaritzats a Sant Pere de Ribes. La segona proposta amb més recolzament ha estat “Formació de pares i mares en competències i habilitats comunicatives” amb 3.912 vots i un pressupost de 5.000 euros. El tercer projecte, de partida de 5.000 euros, ha estat “Dissenyar un programa de neteja i civisme” amb 3.697 vots.

“Tallers d’igualtat de gènere i LGTBI als instituts” ha estat la iniciativa guanyadora de la tercera categoria per a realitzar projectes de perspectiva de gènere i LGTBI amb una dotació total de 5.000 euros per a totes les propostes, en aquest cas en forma de dos tallers als centres d’educació secundària del municipi, amb 5.453 vots i un pressupost de 1.920 euros. El segon projecte de predilecció pels votants amb 4.937 votis ha estat “Abracem totes les diversitats”, proposat per l’Escola els Costerets i el Punt R, per a incorporar la perspectiva de diversitat afectiva, sexual i de gènere al centre educatiu.

Aquests projectes es començaran a treballar de forma conjunta entre els proposants i l’Ajuntament a partir de gener, prèvia aprovació del pressupost al Ple el dimarts 26 de novembre.

Per a més informació sobre les propostes consulteu l’apartat propostes acceptades de la web de l’Ajuntament.