El recapte d’aliments bàsics a Sant Pere de Ribes suma 8.020 quilos en dos dies

La iniciativa ha comptat amb uns 120 voluntaris repartits per la vintena d’establiments col·laboradors

La campanya de recollida d’aliments impulsada els dies 19 i 20 de juny per l’Associació de Voluntariat de Sant Camil i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha sumat un total de 8.020 kilograms de productes. La iniciativa ha comptat amb uns 120 voluntaris repartits per la vintena d’establiments col·laboradors establerts com a punts de recapta. Els aliments es destinaran a persones del municipi que necessiten d’ajuda alimentària.

Els organitzadors han fet una valoració molt positiva de l’experiència i han recordat que segueix obert el compte bancari habilitat per a donacions destinades a la compra de productes d’alimentació bàsica (ES25 2100 3103 9122 0039 2994).

La regidora de Serveis Socials, Ana Herrera, ha explicat que aquesta iniciativa s’ha dut a terme “per tal que ningú es quedi sense un plat a taula, i especialment quant són molts els menors que tenim al banc d’aliments i hem de garantir que l’alimentació bàsica puguin tenir-la a casa seva”. Així mateix, des de l’Ajuntament i l’Associació de Voluntariat Sant Camil volen agrair tota la col·laboració rebuda tant per part de les persones voluntàries com de les persones i establiments que hi ha participat.

Els punts de recollida han estat els següents:

BON ÀREA (Sitges, 77)
CAN MANEL (Pi, 1)
CAN TORRETA (Lluís Companys, 68)
CAN TORRETA (Nou, 48)
CASA AMETLLER (Pau, 14)
CLAREL (Carç, 58)
DIA (Torreta, 36-38)
SUPERMERCAT INÉS (Sitges, 45)
VITEM & CO (Carç, 65)
CAPRABO (Rambla del Garraf)
BON ÀREA (Mas d’en Serra, 14)
BON SUPERMERCAT (Ortega i Gasset, 7)
CASA AMETLLER (Mas d’en Serra, 14)
CONDIS (Mas d’en Serra, 18)
DISBO (Sagunt, 15)
MERCADONA (Roger de Flor, s/n)
MERCAT MUNICIPAL LA SÍNIA (Roger de Flor, s/n)
ATENEU ROQUETENC (av. Catalunya, 1)

A banda d’oferir-se com a punt de recollida, Caprabo ha fet una donació d’aliments. Tot i no tractar-se d’un supermercat, la iniciativa també ha comptat amb la participació de l’establiment Vi & Art Farràs, que ha recollit productes per a la campanya.

A través del banc d’aliments municipal, el Voluntariat de Sant Camil porta a terme a Sant Pere de Ribes, en coordinació amb Serveis Socials, el projecte Ajut Solidari, que té per objectiu garantir les necessitats bàsiques d’alimentació de les persones i famílies que més ho necessiten, lliurant-los cada tres setmanes un lot d’alimentació bàsica. La campanya duta a terme aquests dies ha contribuït a compensar les mancances actuals del banc, que ha vist incrementada la demanda d’aliments en un 57% d’ençà l’inici de la crisi sanitària de la Covid-19. El nombre de persones usuàries d’aquest recurs ha arribat a les 1651 (634 més que l’any passat). Del total de beneficiàries, 552 són menors (214 més que el 2019).