Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El nou barri de Can Jove a Sant Pere de Ribes serà un espai sociosanitari i residencial

Avatar photo

La modificació puntual del Pla General en l’àmbit de Can Jove passarà pel ple aquest mes de setembre.

El ple municipal de Sant Pere de Ribes votarà aquest mes de setembre la modificació puntual del Pla General en l’àmbit de Can Jove, que preveu potenciar l’oferta sociosanitària com a pol d’activitat econòmica, donar resposta a la necessitat d’habitatge públic i oferir un model de desenvolupament respectuós amb l’entorn paisatgístic i el medi ambient en aquest sector. Posteriorment, la proposta passarà per un període d’exposició i informació pública i de consulta i elaboració d’informes per part d’organismes i institucions competents i públic interessat. Després se n’haurà de tramitar la seva aprovació provisional pel ple i la final, per part de la Generalitat.

La modificació prevista contempla la construcció de 221 habitatges tutelats sociosanitaris, 114 de renda lliure i 331 habitatges assequibles. A més, integra criteris mediambientals en la proposta d’ordenació, aposta per la filosofia de l’arquitectura orgànica i respecta els marges de pedra seca, les vinyes i la bosquina de Can Jove.  

Sobre els motius de la modificació a Can Jove, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha recordat que Sant Pere de Ribes “és un municipi amb una forta demanda acreditada d’habitatge. Els preus del lloguer han pujat i cada vegada hi ha més gent jove i famílies que necessiten una opció per viure digna i assequible”. A més, ha destacat que s’aposta pels habitatges sociosanitaris “per reforçar i potenciar el pol sanitari de l’Hospital Sant Camil i perquè hi ha molta necessitat, a la nostra comarca i les dels voltants, d’habitatges per a persones que han de ser ateses en la seva vida diària”.

El sector de Can Jove, d’una extensió d’uns 190.000m2, delimita amb el nucli de Ribes per la banda de la riera i arriba fins a l’Hospital Sant Camil. Per la seva proximitat amb aquest equipament de referència comarcal, el Pla General ja preveu la combinació de l’ús residencial amb el sociosanitari. La modificació plantejada posa al dia el planejament, donant resposta a la forta demanda acreditada d’habitatge assequible, reforçant l’ús sociosanitari com a pol d’activitat econòmica i oferint una solució més integrada amb l’entorn natural i respectuosa paisatgísticament.

La proposta preveu que el 49,70% dels habitatges que s’hi construeixin siguin assequibles per  donar resposta a la demanda existent.  

La modificació plantejada també contempla transformar Can Jove en un pol d’activitat econòmica en l’àmbit sociosanitari amb la previsió de 221 habitatges tutelats i 112 places de residència i centre de dia. A més, es contemplen 150 places d’hotel i dues àrees d’aparcament amb unes 200 places. Tota aquesta activitat es traduirà en la generació de llocs de treball i formació, donant resposta, així, a la important necessitat d’ocupació existent al municipi.

Aposta per la mobilitat sostenible i el tren orbital

Un altre dels aspectes destacats de la modificació és l’aposta per la mobilitat sostenible amb, entre d’altres, un itinerari de vianants i una xarxa bàsica de transport públic. A més, es contempla una reserva de sol per a la futura estació ferroviària del tren orbital entre l’Hospital de Sant Camil i Can Jove.

La modificació plantejada preveu integrar l’entorn amb el respecte dels marges de pedra seca, les vinyes i la bosquina de Can Jove i aprofita els desnivells del terreny per preveure unes alçades de construcció integrades amb el paisatge, més baixes a mesura que la cota és més alta.

Sinèrgies amb l’Institut de la Robòtica

La modificació també pretén desenvolupar les sinèrgies ja iniciades amb l’Institut de la Robòtica a l’hora d’aplicar les noves tecnologies de la dependència a la implantació sociosanitària. A més, es preveu crear un lloc central i de trobada amb serveis de restauració i sala polivalent oberta a la ciutadania del municipi.     

Pel que fa a les construccions, s’aposta per la filosofia de l’arquitectura orgànica basada, entre d’altres, en els principis fonamentals d’habitabilitat, sostenibilitat i adaptació climàtica i per la seva influència positiva en la salut i el benestar de les persones. Això es traduiria en la promoció de construccions amb fusta, habitatges i equipaments amb autoproducció energètica i paviments drenants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell treu una App gratuïta per fer gestions des del mòbil

Notícia següent

Nova edició de la fira d’intercanvi i segona mà a Valls

Notícies relacionades