El Centre Cultural El Local acollirà una jornada de donació de sang el 20 d’agost

S’espera rebre un total de 80 donacions

Imatge d'una donació de sang. ACN

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha programat una jornada de donació de sang a Sant Pere de Ribes per al dijous, 20 d’agost. Les extraccions es faran al Centre Cultural El Local, de 10h a 14h i de 17h a 21h. En tot aquest dia, s’espera rebre un total de 80 donacions.

Durant l’estiu, les donacions baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per aquest motiu que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació al juliol i a l’agost per mantenir les reserves en els nivells habituals.

Enguany, les necessitats de sang dels hospitals són encara més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

A finals d’agost, es necessitaran 35.000 donacions

El Banc de Sang calcula que a finals d’agost els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per aquest motiu, fa una crida a la ciutadania perquè s’acosti als hospitals i als punts de donació habilitats en les campanyes organitzades arreu de Catalunya, com la que es farà a Sant Pere de Ribes el 20 d’agost vinent.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

Multiplicar per 10 les extraccions

Enguany, la campanya d’estiu del Banc de Sang proposa a la ciutadania el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i a l’agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina creada a Internet que genera un enllaç propi per compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora i lloc per donar sang.

Des del web creat pel Banc de Sang, es pot crear la imatge i l’enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o les xarxes socials amb l’entorn de la persona usuària. A més, cada vegada que algú reservi hora a través de l’esmentat enllaç, la persona que l’ha generat rebrà un correu electrònic que l’avisarà que s’ha sumat una nova donació al repte d’aconseguir-ne deu.