El CAP Roquetes de Sant Pere de Ribes reubica els seus serveis temporalment

Es repartiran provisionalment entre l’edifici reformat de l’antic Casal, al costat del CAP, i les instal·lacions del centre de dia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El CAP Roquetes, gestionat per l’Equip d’Atenció Primària Roquetes-Canyelles de l’ICS, reubicarà de forma temporal els seus serveis amb motiu de les obres d’ampliació i millora del centre actual. 

A partir del dilluns 15 de novembre part del serveis del CAP es prestaran a l’edifici del costat cedit per l’ajuntament, que antigament havia acollit el Casal i que ara ha estat reformat per ampliar el centre de salut. Dilluns 22 de novembre, la resta de serveis es duran a terme a les instal·lacions del centre de dia de les Roquetes (al costat de l’actual Casal de la Gent Gran) situat al carrer Roger de Flor 53-55, on ja s’hi estaven fent tests i vacunacions.

Per realitzar el trasllat de tots els seus serveis, el CAP Roquetes romandrà tancat a partir del dia 12 de novembre (el 12 inclòs). Durant els dies 12, 13 i 14 l’atenció presencial a les persones usuàries es traslladarà al CAP de Ribes (CAP Josep Bertran i Miret de Sant Pere de Ribes) ubicat al pg. de Circumval·lació, 86:

  • Divendres 12 de novembre: atenció presencial ordinària al CAP de Ribes. 
  • Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre: l’Atenció Continuada i Urgent (ACUT) de cap de setmana s’oferirà al CAP de Ribes. 

A partir del dia 15 de novembre, a l’edifici reformat de l’antic casal de les Roquetes, al costat de l’actual CAP Roquetes, s’hi prestaran els serveis d’atenció continuada i urgent (ACUT), la pediatria, la infermeria familiar i comunitària i la medicina familiar i comunitària. 

A partir del dia 22 de novembre, a l’espai del carrer Roger de Flor, es prestaran els serveis del programa de vacunació de la grip i de Covid-19; realització de tests Covid (PCR i TAR); extraccions i entrega de mostres; Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva-ASSIR (llevadora i ginecologia), infermeria, treball social i atenció a la salut mental. 

El servei d’odontologia trasllada la seva activitat presencial al CAP de Sant Pere de Ribes temporalment fins que finalitzin les obres. 

Addicionalment, a partir del 15 de novembre, la població pediàtrica de Canyelles serà atesa al CAP de Sant Pere de Ribes, fins que acabin els treballs d’ampliació.  Aquesta reubicació dels serveis té l’objectiu de garantir l’accessibilitat de la població de Roquetes – Canyelles als serveis bàsics de salut mentre durin les obres, així com facilitar la gestió dels serveis per part de l’Equip d’Atenció Primària. 

L’ampliació i millora del CAP Roquetes està previst que finalitzi al 2022 i donarà resposta al creixement demogràfic, que ha experimentat el municipi, així com a la qualitat dels serveis que s’ofereixen. L’actuació doblarà pràcticament la seva superfície, fins als 1.646,25m2 (actualment són 922,25m2).