Abigail Garrido anuncia que les ordenances municipals i fiscals de 2019 es volen portar a Ple la pròxima setmana i presenta la desena edició del Mercat del Cava i la Tapa a Les Roquetes

D'entre les novetats més destacades de les noves ordenances municipals, Garrido ha explicat una nova tarifació de les llars d'infants per aquelles famílies que tenen rendes més baixes

Imatge d'Abigail Garrido a la presentació de la desena edició del Mercat del Cava i la Tapa. Foto: Jordi Nieto.

Aquest matí, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha convocat una doble roda de premsa per exposar el funcionament de les ordenances municipals – fiscals de 2019 i per presentar la celebració  de la desena edició del mercat del cava i la tapa, que tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre al Mercat Municipal de la Sínia, a Les Roquetes.

Garrido explicava amb tota mena de detalls com funcionaran aquestes ordenances i pressupostos i remarcava que és una acció que es realitza cada any, a l’inici del curs polític. Segons aclaria l’alcaldessa, les ordenances fiscals proporcionen el 70% del que representen els ingressos del pressupost municipal i anunciava que són unes ordenances municipals amb canvis, però treballades amb bastants grups municipals.

No obstant això, lamenta que hi hagi grups que no s’hi hagin volgut involucrar i no hagin sigut partícips de les reunions.  D’entre les principals novetats més importants, les cases amb més de 400 metres quadrats de superfície, rebran un increment de 25 euros en la taxa de residus, que podrà ser recuperada si fan sis viatges acreditats a la deixalleria.  Garrido, també anunciava una nova tarifació de les llars d’infants per aquelles famílies que actualment tenen rendes més baixes. Amb aquesta nova tarifació es pretén donar més marge de maniobra a aquest col·lectiu i permetre que no es quedin fora de la llar d’infants.  Pel que fa al pressupost, la xifra del 2019 s’està movent al voltant de 24 milions d’euros.

L’alcaldessa aprofitava aquesta doble convocatòria als mitjans per explicar que els dies 20 i 21 d’octubre, Les Roquetes celebrarà la desena edició del Mercat del Cava i la Tapa, davant del Mercat Municipal de la Sínia,  on trenta parades oferiran productes de proximitat, maridatges i cerveses artesanes. Així mateix,  considera que és una bona oportunitat per potenciar els productes de qualitat i arrelats a la terra, així com per dinamitzar el comerç local i agraïa la col·laboració de totes les associacions i entitats de cultura que hi participen. Com a novetats d’enguany, destacava que el dissabte, la jornada s’allargarà fins a les deu de la nit i el diumenge, fins al migdia, sense oblidar que seran nombroses les sorpreses dirigides a tota mena de públics.