Sant Pere de Ribes presenta un seguit d’activitats per passar un Sant Jordi des de casa

Les biblioteques i l'Espai Jove ofereixen activitats per celebrar el Sant Jordi des de casa. 

Les biblioteques de Sant Pere de Ribes ofereixen un seguit d’activitats al llarg de la setmana per celebrar la Diada de Sant Jordi des de casa, que es poden seguir a les seves xarxes socials i sobretot al canal d’Instagram @BibliotequesSPR, adreçades als infants, a les famílies i a la ciutadania en general. Per avui dimarts està previst un repàs de les lectures que han fet aquest any els clubs de lectura i recomanacions de llibres. El dimecres serà el torn de l’Hora del Conte a càrrec de Montse Panero que llegirà Les tres llegendes de Sant Jordi en directe al canal d’Instagram de les Biblioteques, a les 17.30h.

La Diada de Sant Jordi, el dijous 23 d’abril, el #SantJordidesdecasa començarà amb uns enigmes per resoldre de la mà del personatge de les Biblioteques, el Bibliol, i amb la proposta d’una manualitat. A la tarda, a les 17.30h es llegirà el Conte del Bibliol en directe des de l’Instagram. També, al llarg del dia es farà difusió de la possibilitat de llegir novel·les i novel·les juvenils amb l’eBiblio, un servei gratuït en línia de llibres digitals, revistes i pel·lícules.

També, l’Espai Jove impulsa un concurs de microrelats escrits, dibuixats i fotografiats per a que els i les joves d’entre 12 i 29 anys puguin mostrar allò que senten i viuen en aquests moments. Els relats han de ser originals i inèdits i no hi ha límit de presentacions per persona. Les persones interessades en enviar les seves obres ho poden fer fins al 30 d’abril a través del correu espaijoveribes@gmail.com. Els escrits han de tenir entre 200 i 300 paraules i han de ser lliurats en un document Word, els dibuixos i les fotografies han de tenir una mida de 18x24cm en format d’arxiu JPG. Un cop finalitzat el termini es publicaran les peces a l’Instagram i Facebook de l’Espai Jove i es farà una votació oberta.

Enguany, en aquest nou context causat per la pandèmia de la Covid-19, el dia del llibre i de la rosa es traslladarà al 23 de juliol, segons han anunciat la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes de Catalunya. No obstant, el 23 d’abril moltes floristeries, comerços i llibreries s’han organitzat per oferir els seus serveis a domicili.