Sant Pere de Ribes organitza una marató de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits anima la ciutadania a participar-hi davant l’increment de la necessitat de reserves per la represa d’intervencions i tractaments ajornats

Una donant de sang al Banc de Sang i Teixits de l'hospital Trueta de Girona. ACN

La sala polivalent de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes, acollirà una jornada de donació de sang dijous vinent, 17 de setembre, de 10h a 14h i de 17h a 21h. Tots aquells que estiguin interessats a participar han de reservar hora prèviament a la web del Banc de Sang i Teixits.

El Banc de Sang i Teixits ha fet una crida a donar sang davant l’increment de la necessitat de reserves per la represa d’intervencions i tractaments ajornats per la crisi sanitària de al Covid-19. Segons aquesta entitat, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat en transfusions. 

Durant l’estiu, les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Les persones canvien els hàbits i es deixa de donar sang. En aquests moments, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits ha programat més de 200 campanyes a tot Catalunya amb la finalitat de compensar el creixement de la demanda en transfusions.