Sant Pere de Ribes comença a vacunar a docents i personal de serveis socials

El procés de vacunació contra la Covid-19 ha entrar en una nova fase a Sant Pere de Ribes amb la inoculació de la vacuna al personal de la Policia Local, centres docents públics i privats i plantilla del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i dels Serveis Socials Bàsics. El col·lectiu més avançat és el de la Policia Local, que ja ha rebut la primera dosi. Per la seva banda, les treballadores i treballadors del SAD i de Serveis Socials estan a l’espera que s’hi posin en contacte per a iniciar el procés de vacunació.

En l’àmbit educatiu, és previst de vacunar el personal dels centres públics i privats del municipi, així com de l’Escola Municipal de Persones Adultes. Sanitat ja ha començat a vacunar mestres i professorat dels centres escolars, en un procés que també inclou la plantilla d’administració i serveis i d’atenció educativa, així com el personal extern que intervé a cada centre (treballadores i treballadors de menjador i de la neteja, entre d’altres). En aquests moments, no hi ha cap grup confinat als centres educatius de Sant Pere de Ribes.

L’ordre de la vacunació

Atesa la limitació en la disponibilitat de dosis de vacunes, s’ha establert un ordre de prioritat a l’hora d’aplicar-les, que es veu modificat per la incorporació de vacunes adreçades a diferents grups. En aquest sentit, la disponibilitat de dosis de la vacuna d’Oxfor-AstraZeneca permet avançar el procés amb el personal entre 18 i 55 anys, excepte en els casos següents:

  • Persones amb immunodepressió greu (que inclou el càncer en tractament quimioteràpic), malaltia cardiovascular no controlada, hepàtica, renal, metabòlica/endocrina o neurològica greus, o amb antecedents d’al·lèrgia a algun component de la vacuna.
  • Persones que han passat la Covid-19 en els darrers 6 mesos.

Situació epidemiològica

Les dades de la darrera setmana registrada al municipi (del 13 al 19 de febrer) situen Sant Pere de Ribes amb un risc de rebrot de 260 punts i una Rt (velocitat de contagi) de 0,90. Ja hi ha 1.068 persones vacunades amb la primera dosi, i 681 amb la segona. La incidència acumulada és de 113,9 per cada 100.000 habitants i el nombre acumulat de defuncions és de 54.

Pel que fa a la situació sanitària, a l’Hospital Residència Sant Camil hi ha 39 persones ingressades amb Covid-19. Només a la comarca, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha donat d’alta a 873 persones i ha registrat 163 defuncions en el que portem des de l’inici de la pandèmia.