Sant Pere de Ribes celebra el dia internacional de la dona amb diverses activitats

L’Ajuntament presentarà el nou cercador de dones en xarxa que ha creat.

Un any més, i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha organitzat un acte institucional i una varietat d’activitats programades pel mes de març. L’acte central del 8 de març serà la lectura del manifest institucional a les 12h davant la Casa de la Vila (Ribes) i a l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca (les Roquetes). A més d’això, com s’ha fet altres anys, s’han instal·lat als dos edificis institucionals estructures simbòliques d’arbres amb cartells de dones defensores de la igualtat de gènere, la cronologia del 8 de Març i l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en relació amb la igualtat de gènere.

A la tarda, l’entitat cultural i esportiva el GER presentarà el Manifest Feminista davant l’Ateneu Roquetenc, on posteriorment es projectarà una producció videogràfica ‘’Jo el 8 de març he de treballar’’. Simultàniament, a les 18h, la font de la plaça de la Marcer s’omplirà de vaixells liles i vermells i també es farà la lectura del manifest 8 M.

Amb el propòsit d’implicar i fer partícip a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Pere de Ribes en la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i entitats del municipi han preparat diverses activitats al llarg del mes de març.

Després de la celebració del 8M, els actes es reprendran el dissabte, 12 de març, a les 19 hores, on l’Entitat GER presentarà el Teatre de l’Oprimit, un fòrum que girarà al voltant de la por a la diferència i de com aquesta es converteix en opressió.

Dins del programa, l’Associació ‘’Dones que inspiren’’ ha preparat per al dilluns, 14 de març, a les 14.30h, a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila la jornada ‘’Ets dona i se’t fa difícil avançar?’’. Una trobada pensada per compartir experiències personals i professionals i crear sinergies entre dones. L’acte estarà presentat per la regidora d’Igualtat de Gènere, Feminisme i LGTBI, Antonia Pulido; la promotora de Dones que Inspiren, Marta Gimeno; i comptarà amb la presència de quatre dones emprenedores: la fundadora i CEO de l’empresa de selecció i gestió de talent femení Juno Projects, Cristina Sánchez; la fotògrafa i artista Carmen Dacal; la fundadora i CEO del centre de fisioteràpia Hygea Fisioterapia, Ana Parales; i la fundadora i CEO de l’escola bressol Els Menuts de la Pineda, Rut Malràs. Les inscripcions per participar en aquest acte s’han de fer enviant un correu electrònic a es@uolala.com

En l’àmbit cultural, Globalitza’t-e Garraf, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat del 4 al 31 de març una exposició fotogràfica col·lectiva anomenada ‘’De dona a dona’’ a l’espai enològic i de vitivinicultura, MónVi i a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes. La iniciativa també ha comptat amb la participació de l’Associació de veïns de les Roquetes del Garraf i la Federació Catalana de Fotografia.

L’AJUNTAMENT HA CREAT UN CERCADOR DE DONES EN XARXA

Continuant amb les activitats previstes per aquest mes, el divendres, 18 de març, es presentarà el cercador de dones en xarxa, una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes que neix amb l’objectiu de donar visibilitat al talent i l’expertesa femenina de les ciutadanes del municipi. El cercador serà un espai perquè dones interactuïn amb altres dones i/o institucions i comparteixin la seva història per a empoderar professionalment i personalment a altres persones.

LES ACTIVITATS DEL 8M VAN COMENÇAR AQUEST CAP DE SETMANA

Les activitats prèvies al 8 de març van començar el passat dissabte 5 de març, a les 17h amb uns conta contes educatius de la mà d’Isa Calsina i la presentació de la guia didàctica a càrrec de les autores Laura Gallofré, Lídia Sardà i Isa Calsina.

A l’endemà al matí va celebrar-se la Ruta Feminista. La marxa va començar a les 11h a la plaça de la poeta Maria Mercè Marçal amb la reivindicació de l’aposta del feminisme per a la cultura; a la rambla dels Cards es va fer un memorial per a les víctimes dels feminicidis; al Ctra. de Sitges es va recordar les lluites de les dones treballadores; davant la residència de gent gran el Redós es va homenatjar a les dones grans i les treballadores del sector; a la plaça de la Vila va reivindicar-se un feminisme antiracista per una societat sense violències i discriminacions, i per acabar, a la plaça de Marcer es va reclamar una maternitat feminista i la destrucció de l’opressió estètica. La trobada va finalitzar amb l’actuació poètica-musical del grup La Lluna de Sang.