Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes atorga un miler de beques per llibres i material escolar

Avatar photo

S’han atorgat 946 ajuts aquest curs 2020-2021, una xifra lleugerament superior a la del curs passat.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha atorgat un total de 946 beques per llibres i material d’escola de primària i secundària aquest curs 2020-2021. La xifra és lleugerament superior a la del curs passat, quan en total es van tramitar 929 ajuts. Durant aquest curs, s’han atorgat també 79 beques per a estudis post-obligatoris i 96 per a llars d’infants. El curs 2019-2020, es van atorgar 73 ajuts del primer tipus i 138 del segon. 

Les beques per a llibres i material escolar s’adrecen a les unitats familiars dels infants i joves empadronats al municipi i que cursin formació reglada en centres educatius públics d’infantil, primària i secundària; batxillerat, i formació professional (cicles de grau mitjà i superior). La seva finalitat és ajudar les persones més vulnerables a fer front a la cobertura de les necessitats més bàsiques.

Les condicions dels ajuts

Els ajuts cobreixen el 100% del cost dels llibres o del material escolar en el cas de famílies amb risc social i objecte de seguiment per part dels Serveis Socials. També n’hi ha que cobreixen el 75% dels costos en funció del nivell de renda. En aquest cas, s’atorga un únic ajut per infant i per curs per a l’adquisició de llibres i material escolar i quota d’AMPA, sempre que aquesta sigui obligatòria al centre, per participar en el projecte de socialització de llibres. Aquestes beques es concedeixen sempre que el llindar de renda de la unitat familiar no sobrepassi els 18.000€ anuals o els 22.000€ anuals, en el cas de famílies nombroses.

Els ajuts per a l’escolarització i els menjadors de les llars d’infants municipals van adreçats a les unitats familiars de les nenes i nens d’entre 16 setmanes i tres anys, matriculats en alguna de les llars d’infants municipals. L’ajut per a l’assistència al servei de menjador només s’aplica als infants que en facin un ús diari, quedant exclosos els que hi assisteixin de manera esporàdica. Excepcionalment, la subvenció es pot compactar a un nombre de dies determinats, en casos autoritzats pels Serveis Socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’alcaldessa de Figueres assegura que l’Estació és el barri “amb més policies”

Notícia següent

Blanes reivindicarà la igualtat de les dones pel 8-M amb diverses activitats

Notícies relacionades