Presentades 37 prospostes al pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes

Enguany hi ha dues categories diferenciades: una per a projectes socials, culturals o solidaris i una altra per a projectes educatius.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ciutadania de Sant Pere de Ribes ha presentat un total de 37 propostes a l’edició 2023 dels pressupostos participatius. Ara s’obre un període de validació i de presentació d’esmenes, fins al 23 d’octubre, d’aquells projectes que poden ser admesos si s’ajusten a les observacions que la comissió tècnica ha emès en els informes de la validació. 

Enguany hi ha dues categories de projectes:

  • Una categoria general per a Projectes socials, culturals o solidaris (dotada amb 220.000 euros), on s’han presentat propostes amb un cost estimat de fins a 70.000 euros.
  • Una altra per a Projectes educatius (amb una dotació de 100.000 euros) per a actuacions de fins a 40.000 euros en obres i de 20.000 euros en el cas de serveis. 

En aquest últim cas, per exemple, s’han presentat propostes com condicionar espais esportius a l’escola les Roquetes o reformar el pati de l’escola Riera de Ribes per fer-lo més inclusió i adaptar-lo climàticament. Dins la categoria general, els projectes estan relacionats amb els àmbits de la cultura, l’urbanisme o l’espai públic.

Les propostes presentades s’han publicat al web municipal per tal de donar-ne coneixement a la ciutadania. La llista provisional i la documentació es poden consultar a:

https://www.santperederibes.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius-2023/propostes-presentades 

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els Pressupostos participatius 2023 estan orientats a les propostes que surtin de la ciutadana per avançar cap els Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb la mirada posada en l’assoliment dels compromisos de l’agenda 2030. En aquest sentit, un requisit important de selecció de les propostes és que compleixin amb almenys un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per tant, han de promoure la justícia social, la tolerància, la distribució de recursos, la transversalitat, la imparcialitat i la màxima transparència; aprofundir i fer pedagogia de la democràcia participativa i de la responsabilitat de la gestió dels recursos municipals; detectar i prioritzar les necessitats de la ciutadania; donar protagonisme a la ciutadania i al teixit social en la gestió del pressupost municipal; i generar capital social i implicació de la ciutadania, així com respecte per allò acordat.

Calendari 

  • Validació de propostes: del 4 de setembre al 2 d’octubre.
  • Presentació d’esmenes: del 4 al 23 d’octubre.
  • Votació dels projectes acceptats i que compleixin els requisits recollits en les normes: del 25 d’octubre al 8 de novembre.
  • Resultats de les votacions: 10 de novembre.

També hi ha previstes sessions públiques de participació i de presentació de projectes que s’anunciaran a través dels perfils de l’ajuntament a les xarxes socials.