Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Places exhaurides en els itineraris pel primer 48h Open House de Sitges

El municipi s'estrena com a convidat del festival per la rellevància del seu patrimoni i la seva vinculació amb Coderch

Pla conjunt de diverses persones visitant l’Hotel El Xalet. Foto: ACN
Sitges s’ha afegit aquest cap de setmana per primera vegada al festival d’arquitectura 48h Open House Barcelona amb gran èxit de públic. La rellevància del seu patrimoni i la vinculació amb José Antonio Coderch, l’arquitecte a qui es dedica la 12a edició del festival, han fet d’efecte crida i durant aquest dissabte s’han fet cues a les portes de l’onzena d’edificis que han obert per l’ocasió. De fet, ja no queden places pels quatre itineraris programats per tota la ciutat entre dissabte i diumenge. Davant l’èxit, l’organització dona per fet que l’any la ciutat repetirà l’any que ve. Entre els espais que s’han pogut visitar hi ha la Biblioteca Santiago Rusiñol, el Casino Prado, l’Hotel El Xalet, l’Hotel Romàntic i la Masia Can Milà.

Entre dissabte i diumenge es poden visitar tretze espais emblemàtics de l’arquitectura sitgetana i es poden fer rutes que recorren el nucli antic de la ciutat, les Cases dels Americanos, els edificis del front marítim i les construccions que Coderch va projectar al carrer de Sant Muç. La iniciativa ha tingut molt bona rebuda, ha assegurat en declaracions a l’ACN el coordinador del festival a Sitges, Diego Méndez, que ha detallat que des de primera hora s’han fet “grans cues” per veure “l’importantíssim patrimoni de la ciutat”, que alberga diversos estils arquitectònics. Méndez ha destacat que un dels reclams d’enguany són les obres de Coderch, que va ser arquitecte municipal de la ciutat. “Gran part de la seva arquitectura va començar aquí, on va fer seves primeres obres”, ha explicat tot afegint que algunes construccions són “experiments que després va desenvolupar en altres ciutats”.

Diversos dels visitants que aquest dissabte han vingut a Sitges per gaudir de la primera edició de l’Open House a la ciutat són assidus al festival des de fa anys. Un d’ells és el Carles Muñoz que ha considerat que “és una gran manera de veure els patrimonis de les ciutats, que sovint passen una mica desapercebuts”. Per ell l’arquitectura de Sitges “és molt interessant perquè hi ha molt d’edifici renaixentista i modernista”. També ho veu així el Genís Puche, que des de fa anys visita edificis emblemàtics de Barcelona que “habitualment no tens oportunitat de veure” gràcies a l’Open House.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Recuperada una talla de fusta de la Mare de Déu de Queralt

Notícia següent

Es recupera la xarxa de camins històrics de l’antiga Baronia d’Escornalbou

Notícies relacionades