Tret de sortida a les obres del Camí del cementiri de Sant Pere de Ribes

S'estableix un nou itinerari que millori l’accés a peu

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona han donat el tret de sortida a les obres al Camí del Cementiri, concretament, a carretera de Vilanova BV-2112, per establir un nou itinerari que millori l’accés a peu al camí del cementiri. Les obres que ja s’han iniciat consisteixen en dues actuacions:

  • La millora del camí del cementiri, una actuació executada per l’ajuntament i que compta amb un pressupost de gairebé 32.000 euros.
  • La urbanització d’una vorera en la carretera BV-2112 entre el camí del cementiri i l’edifici de Can Puig, de la qual s’encarrega la Diputació de Barcelona i té un pressupost de més de 48.000 euros.

Està previst que aquestes dues actuacions per millorar l’accés a aquesta zona estiguin enllestides en un parell de mesos, aproximadament.

L’accés rodat entre les dues bandes del curs fluvial és fàcil a través de la carretera de Vilanova, però no ho és pels vianants. Tot i que els usuaris que circulen a peu o en bicicleta tenen l’opció de creuar la Riera pel Pont de la Palanca, per tractar-se d’un recorregut més llarg, la majoria d’ells travessen la llera caminant per la vora de la calçada de la carretera, amb el perill que això suposa.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha remarcat la importància d’aquestes obres d’arranjament perquè “volem prioritzar la seguretat de les persones, tenint en compte que és també una zona de passeig, a més de ser l’entrada al cementiri”. A més, la urbanització de la vorera al costat de la carretera BV-2112 entre el camí el camí del cementiri i Can Puig permetrà un nou recorregut de vianants paral·lel a aquesta via i millorarà la seguretat dels vianants

L’alcaldessa ha destacat també que aquestes millores facilitaran “l’enllaç entre el Castell de Ribes, l’església vella, el barri de Sota-Ribes fins arribar fins i tot a l’ermita de Sant Pau a través dels camins del voltant de la Riera, tancant aquest cercle d’equipaments històrics amb el patrimoni natural” que té el nucli de Ribes. Segons Abigail Garrido, “actius molt importants pel municipi que poden ser visitats tant pels veïns i veïnes com per a totes aquelles persones de fora del municipi”.