Nova edició del Grup de Suport Emocional per a persones no professionals a Sant Pere de Ribes

Enguany es realitzarà al nucli de les Roquetes i s’iniciarà el 20 de setembre

Aquest any tindrà lloc una nova edició del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), adreçat a persones cuidadores no professionals que tinguin cura de persones en situació de dependència. Es tracta d’un espai de relació, de suport psicològic i d’intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals. L’objectiu de les trobades és que la participació en el grup faci que se sentin acompanyades en el procés de tenir cura d’algú. En total, es realitzaran 10 sessions, els dimarts, de 17h a 18.30h, al nucli de les Roquetes. Està previst que comencin el 20 de setembre i finalitzin el 13 de desembre. Les persones interessades en participar han de trucar al 93 810 92 10.

Un cop constituït, el GSAM estarà format per entre 16 i 20 persones que comptaran amb l’ajut d’un psicòleg. Qui hi participi s’ha de comprometre a assistir a totes les reunions i a compartir la seva experiència de cura amb les altres persones que comparteixen la mateixa situació. Els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès.

Reduir l’impacte negatiu que a vegades pot tenir la cura

El GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que a vegades poden experimentar les persones cuidadores no professionals, i alhora millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. En aquest sentit, no és pas una activitat de formació, sinó que es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen la mateixa problemàtica, amb la finalitat que rebin suport en el procés de cura de la persona en situació de dependència.