Ja disponibles els nous espais del teatre municipal La Bòbila de Sant Pere de Ribes

Un dels principals usos serà el que en puguin fer les entitats i la ciutadania per activitats relacionades amb les arts escèniques

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El nou teatre municipal La Bòbila de Sant Pere de Ribes, situat a les Roquetes, té previst iniciar la seva activitat a partir del setembre del 2022. Una de les principals línies d’actuació nou equipament cultural d’arts escèniques i cinema serà fomentar el creixement associatiu, el desenvolupament social i cultural de la ciutadania. Per aquest motiu, el teatre ja ha fet diverses reunions amb entitats i col·lectius del municipi i espera poder continuar fent-les. En aquestes reunions es va poder debatre sobre el seu pla d’usos i s’ha pogut definir un reglament que es va aprovar en el ple del mes de maig.

Precisament un dels principals usos de l’equipament serà el que en puguin fer les entitats i la ciutadania per activitats relacionades amb les arts escèniques i és per això que des del 15 de juny (i fins a final de mes) s’ha obert el primer termini per presentar les sol·licituds de reserves dels espais del TEATRE LA BÒBILA per utilitzar-los el darrer trimestre de l’any, des de l’octubre de 2022 fins a desembre de 2022. Les entitats, centres educatius i grups no formals sense ànim de lucre podeu sol·licitar les reserves a través del formulari de la pàgina web.

Els espais disponibles són la sala d’assaig petita de formació Masia Nova (de 44,13 metres quadrats. Està equipada amb taules i cadires per celebrar reunions, xerrades, presentacions, formacions i actes de petit format), la sala d’assaig Liceu (61 metres quadrats, amb miralls i fons negre amb cortines i equipament tècnic). i la sala d’exhibició La Bòbila (l’escenari principal, de fusta, totalment pla i diàfan d’una superfície total de 105 metres quadrats).

Pel que fa a la Sala gran La Bòbila el seu ús serà per espectacles amb aforament de més de 50 persones i relacionat amb les arts escèniques. Caldrà tècnic especialista propi del teatre. Aquesta sala se cedirà per a representacions amb públic, mai per a assajos habituals. I en aquest cas les sol·licituds si seran restringides a un calendari de sol·licituds, per tal de poder compaginar-ho amb la programació professional i el cinema.

El calendari de sol·licituds posteriors a la primera convocatòria de la Sala gran La Bòvila serà:

  • Per a activitats a dur a terme en el primer semestre de l’any (gener-juny), a partir de l’1 d’octubre fins a 15 d’octubre.
  • Per a activitats a dur a terme en el segon semestre de l’any (juliol- desembre), a partir del 15 de març fins a 1 d’abril.

Un cop acabat el tancament d’admissions, les noves sol·licituds quedaran fora de termini i quedaran en llista d’espera.

Les sol·licituds hauran de ser per activitats puntuals i les podran fer totes aquelles entitats sense ànim de lucre registrades en el Registre d’Entitats Municipal o aquelles que han enviat la documentació al registre i estan a l’espera de ser incloses (en aquest cas caldrà aportar una còpia de la instància d’aquesta sol·licitud). L’ús dels espais comporta el preu públic corresponent.