La Mesa d’Entitats Socials de Vilanova genera connexions en format de speed dating

De les cites n'han sorgit una vintena de col·laboracions i accions en clau social i de ciutat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú ha celebrat una dinàmica per donar a conèixer el seu treball i establir possibles col·laboracions i projectes comuns.

Les dinàmiques de les cites ràpides i el llenguatge de les noves aplicacions de cites han arribat també a l’àmbit social vilanoví per generar complicitats i noves aliances. D’una manera fresca i divertida, s’han dut a terme dues trobades entre els diferents membres de la Mesa d’Entitats Socials en format social speed dating. Les diferents entitats i tècnics de l’Ajuntament van tenir cites ràpides entre ells, on cadascú va fer rondes de 7 minuts per donar a conèixer a la resta de membres les seves accions i projectes socials. L’objectiu era establir col·laboracions i projectes comuns, i així va ser: de les trobades n’han sorgit una vintena de “match” en clau social i de ciutat.

Algunes d’aquestes interconnexions seran noves col·laboracions entre entitats, i d’altres pretenen ser accions de més abast i escala, amb cert impacte social a la ciutat. Per exemple, s’ha proposat reordenar els espais de menjador que s’ofereixen a la ciutat per optimitzar els horaris, els espais i les persones usuàries, o també intensificar la col·laboració entre les tres entitats de salut mental de la nostra ciutat per atendre millor les diverses necessitats de les famílies.

El regidor de Dependència i VNG Inclusió, Oriol Huguet, ha lloat la iniciativa: “penso que aquestes sessions permeten sumar forces i recursos, a més de compartir experiències. És una iniciativa que es podria reproduir en més àmbits del treball per a les persones”.

Què és la Mesa d’Entitats Socials

La Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú és un espai d’oportunitat social entre diferents actors socials i comunitaris de la ciutat, que altres ajuntaments han adoptat com a model de bon funcionament. Porta 11 anys en actiu, i sota la filosofia i funcionament del treball en xarxa, facilita la connexió i interconnexió entre entitats socials de la ciutat, l’administració pública i el món privat. Els membres que formen part de la Mesa estableixen col·laboracions entre el tercer sector i l’administració pública que contribueixen a la recerca del bé comú, amb el compromís de l’atenció a la població de la ciutat en risc d’exclusió social.

Les entitats que en formen part són pròximes a la realitat social del municipi, tenen voluntat de contribuir a la millora social, i intervenen directament amb les persones i les famílies que pateixen més directament les dificultats de la crisi.

La Mesa són persones que formen un espai de treball permanent, abordant objectius socials comuns en benefici de la població de Vilanova i la Geltrú. Per això és important unir els recursos i capacitats de les diverses entitats, perquè el treball en xarxa possibilita donar millors respostes als reptes que es plantegen en l’atenció a la població més vulnerable.

La MESA està formada per 17 associacions i serveis de l’àmbit social de Vilanova i la Geltrú, amb la participació de l’Ajuntament, que hi dona suport. Les entitats que en formen part són: ActivaMent Garraf-Penedès, Amics de la gent gran, Associació Alè, Associació de persones amb discapacitat del Garraf, Associació d’Oci Inclusiu del Garraf “Vilanova Actua”, Caritas Diocesana Sant Feliu de Llobregat, Creu Roja, Salut Mental Garraf, Fundació Casa d’Empara, Fundació Formació i Treball, Fundació Privada Sant Antoni Abat, Grup ATRA, Fundació Catalunya La Pedrera, i Grupo 5/14. L’Ajuntament és un membre més, representat per Serveis Socials, pel Pla d’inclusió Social i Comunitària i per l’Oficina d’Entitats – Punt de Voluntariat.