Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

L’ordenança municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic d’Olivella controlarà l’activitat i la convivència ciutadana

Avatar photo

El ple ordinari del mes de maig de l’Ajuntament d’Olivella, celebrat aquest dimarts 25 de maig, ha aprovat l’ordenança municipal reguladora dels Habitatges d’Ús Turístic del municipi. S’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, Ciutadans, IxO i Junts per Olivella; i amb l’abstenció d’ERC. El reglament entrarà en vigor a partir del mes de
juliol.

Aquest reglament pretén regular l’exercici, el respecte, la garantia i la protecció dels drets de la ciutadania, i tipificar totes les conductes que amb motiu de l’ús dels habitatges turístics puguin afectar la vida en comunitat.

“Des de l’Ajuntament som conscients que el turisme és una font important d’ingressos per a les famílies d’Olivella, per això, hem fet aquest primer pas per regular els drets i deures dels propietaris d’habitatges d’ús turístic i dels veïns i veïnes per garantir un bona convivència ciutadana”, ha exposat l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo.

El consistori vol posar en valor aquest tipus d’habitatges. Per aquest motiu, té previst treballar la promoció juntament amb els propietaris i les empreses que gestionen aquests immobles. La intenció és utilitzar la bona qualitat dels habitatges com un reclam turístic d’Olivella.

L’ordenança és un instrument que garanteix que les obligacions que tenen els propietaris es compleixen i, al mateix temps, assegura la creació de llocs de treball i la riquesa generada pel turisme.

En aquests darrers mesos, l’Ajuntament d’Olivella també ha elaborat un estudi amb l’objectiu de detectar la ubicació dels habitatges d’ús turístic del municipi per crear un cens i conèixer en quines urbanitzacions hi predomina la seva presència.

A principis del mes de maig, els motius i els objectius de l’ordenança van estar exposats al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament d’Olivella, perquè així, qualsevol veí o veïna pogués fer suggeriments i consideracions per tal de tenir-los en compte a l’hora de redactar l’ordenança.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Noves restriccions d’accés a la muntanya de Sant Sebastià

Notícia següent

El Vendrell s’exposa a un quart cap de setmana sense patrulles nocturnes de la Policia Local

Notícies relacionades