L’Escola Agnès de Sitges tindrà unes pantalles acústiques per evitar el so de la C-32

L’Ajuntament tira endavant l’obra, amb un pressupost de 300.000 €

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Sitges ja ha començat les obres de construcció d’unes pantalles acústiques vora l’Escola Agnès de Sitges, amb l’objectiu de reduir el so que arriba des de l’autopista C-32. Aquest és un projecte que també beneficiarà el veïnat de la part baixa de la urbanització de Quintmar i que es tira endavant amb un pressupost de 299.927,57€. D’aquest import, la Generalitat en subvenciona 128.882,99€ dins del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya 2020-2024.

El regidor d’Urbanisme, projectes i obres, Eduard Terrado, explica que “la grandària i la ubicació de les pantalles s’ha fet basant-se en un estudi de la UPC per millorar la qualitat acústica ambiental tant de l’escola com del barri de Quint Mar”.

El Departament de Projectes i obres de l’Ajuntament de Sitges està gestionant els treballs, que suposen la construcció d’una pantalla acústica de 220 metres de llarg. De tot aquest espai, hi ha un primer tram on es fa créixer un talús ja existent, mentre que en un segon tram de 125 metres s’hi col·loquen mòduls de panells de 4 metres d’alçada per esmorteir el so procedent de l’autopista.