Les audicions escolars obren la vuitena edició del Festival Jazz Antic Sitges 2021

Els alumnes de les escoles Maria Ossó i Agnès de Sitges descobreixen avui els orígens del Jazz de Nova Orleans als patis dels seus centres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Festival Jazz Antic Sitges comença aquest dijous, 8 d’abril i fins diumenge la vuitena edició marcada per la pandèmia de la Covid-19 i amb una programació que inclou quatre concerts. L’audició escolar al pati de l’escola Maria Ossó ha donat el tret de sortida aquest matí al certamen d’aquest 2021 per fer descobrir a l’alumnat els orígens del Jazz de Nova Orleans.

Aquesta tarda hi haurà una altra audició al pati de l’escola Agnès de Sitges i demà, divendres, tindran lloc dues noves audicions escolars més a la Societat Recreativa El Retiro per als alumnes de 1r i 6è de Primària d’altres centres educatius de la vila amb l’objectiu que coneguin també com es van fusionar elements musicals de diferents cultures.

El format del certamen s’ha reinventat aquest any per ajustar-se a la pandèmia i aquest 2021 programa dues audicions escolars i actuacions musicals que permeten controlar l’aforament actualment al 50%. Tot i que la supressió dels actes al carrer, els concerts als restaurants i les tradicionals Jam Sessions, la filosofia del Festival Jazz Antic es manté. Enguany el certamen retorna  després que l’any passat no es pogués dur a terme per la pandèmia i reuneix una seixantena de músics procedents d’arreu del territori català, molts d’ells de Sitges.

La programació d’actuacions començarà aquesta nit amb el Jazz Manouche Reunion al Teatre Prado. Es tracta d’un concert únic sota la coordinació del músic Albert Bello que reunirà molts músics més rellevants de l’estil del nostre país que mostraran com la música de Django Reinhardt triomfa a la nostra terra.

La Locomotora negra, l’històric grup de jazz tradicional de Catalunya, actuarà divendres al Teatre Prado amb totes les entrades exhaurides i en el marc de la gira de comiat. També s’han exhaurit les entrades per al concert de Los Nuevos Íberos del Jazz, que es farà dissabte al saló-teatre de la Societat Recreativa El Retiro. Serà un concert de swing i jazz, amb alguns ballables dels que es feien a la Societat Recreativa El Retiro, que enguany celebra el seu 150è aniversari. La formació compta amb músics familiars dels components de la banda original.

Diumenge 11 d’abril, la Big Band Sitges clourà el certamen amb un concert als jardins de la Societat Recreativa El Retiro. L’actuació estarà dedicada a la figura de Count Basie.