L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú desmenteix que la fiscalia hagi obert diligències a la residència Els Josepets, tal com afirma un partit polític

El consistori ha emès un comunicat on desmenteix les afirmacions que realitzava Vilanova En Comú

Imatge de la residència dels Josepets de VNG. Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú desmenteix unes afirmacions falses que han aparegut en un comunicat de la formació política Vilanova en Comú, en què s’assenyala que “la fiscalia ha obert diligències civils o penals a més d’un centenar de residències, i concretament la de Barcelona, n’obria a 15 centres, entre els quals hi figurava la residència els Josepets”. L’Organisme Autònom Municipal AISSA, l’entitat pública que gestiona la residència, no té cap constància de l’obertura de diligències, ni civils ni penals, al centre, ni tampoc evidentment del seu arxivament, en relació a la crisi generada per la Covid-19.

Des de l’Ajuntament s’adverteix, igualment, que tampoc és certa l’afirmació que “el Departament de Salut de la Generalitat va haver d’intervenir enviant un equip d’intervenció a la Residència els Josepets”. Des del 8 d’abril, el Departament de Salut va assumir la gestió de l’atenció assistencial de totes les residències, inclosa evidentment la residència Els Josepets, en coordinació amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquest fet ha permès incorporar els protocols de l’atenció sanitària dins d’aquests centres i ha permès incrementar sensiblement l’atenció mèdica de les persones residents a totes les residències. Així mateix, des del 30 d’abril la Residència Els Josepets ha rebut el suport de l’Equip d’Atenció a les Residències de l’atenció primària, tal com han rebut i/o haurien d’haver rebut molts centres, per tal de millorar l’atenció mèdica dels residents. En qualsevol cas, mai ha estat una “intervenció” del Departament.

Per tot plegat, des del govern municipal es vol posar de manifest la importància de contrastar les informacions abans de difondre-les públicament, per evitar la generació de missatges falsos i de confusió entre la ciutadania. La pandèmia de la Covid-19 ha causat una greu crisi sanitària, social i econòmica de la qual bona part de la població en pateix les conseqüències, i per això des del govern s’apel·la a la responsabilitat en la divulgació d’informacions.