L’Ajuntament de Cubelles contracta una conserge informadora per donar suport a l’OPIC, Benestar social i les escoles

La incorporació és per un període de nou mesos i s'ha gestionat a través del programa Treball i Formació del Consell Comarcal del Garraf

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La plantilla municipal de conserges ha augmentat amb una nova contractació fruit del conveni entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Garraf per desenvolupar la línia extraordinària del programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta subvenció del SOC ha estat creada per implantar mesures urgents complementàries en matèria d’ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19.

La nova treballadora té un contracte de nou mesos, durant els quals donarà suport a l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), així com a l’àrea de Benestar social, les escoles i el casal d’avis, donant informació sobre els serveis, prestacions i ajuts disponibles per pal·liar els efectes de la COVID-19. També col·laborarà en l’atenció presencial i telefònica, i en la gestió de les agendes de l’equip de serveis socials que ha vist incrementat considerablement la demanda d’atenció a causa de la pandèmia. El programa també inclou un paquet de formació de 60 hores dividides en dos cursos: habilitats de comunicació (30 hores) i intel·ligència emocional (30 hores).

A través d’aquesta iniciativa també s’ha contractat una auxiliar administrativa que donarà suport durant nou mesos a les àrees de Benestar social dels ajuntaments de CanyellesCubelles i Olivella per a atendre la creixent demanda de serveis de les famílies amb dificultats i persones amb mancances d’autonomia. Per a la gestió d’aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Garraf ha rebut una subvenció de 58.070,28 euros i els ajuntaments aportaran la diferència entre la subvenció i els costos reals de contractació d’aquestes persones. El programa Treball i Formació pretén millorar l’ocupació, especialment de qui s’ha quedat sense feina per la crisi derivada de la pandèmia i dels perfils que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral. En aquest sentit, per a aquesta convocatòria s’han prioritzat persones més grans de 45 anys i amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

El Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament de Cubelles segueixen treballant conjuntament per mantenir l’ocupació i contribuir a protegir les persones a l’atur, especialment les més vulnerables. Igualment, a través del Pacte per l’Ocupació del Garraf, les dues institucions sumen esforços amb altres ajuntaments i agents socials i econòmics del territori per a l’optimització dels recursos i potencialitats de la comarca i la lluita contra la precarietat laboral. Un treball en xarxa que ara se centra en contenir l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària.