La vaga en el servei d’escombraries de Vilanova ja es nota als carrers

El municipi afronta una vaga indefinida des d'aquest dilluns 21 de febrer

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

A principis d’aquesta setmana va començar la vaga indefinida dels treballadors del servei de recollida d’escombraries a Vilanova i la Geltrú i aquesta ja es comença a notar als carrers del municipi, que tenen la brossa dels veïns acumulada al costat dels contenidors i aquesta es fa més gran a mesura que passen els dies.

La nova brutícia que s’està acumulant als carrers fa que els veïns comencin a exigir que la situació se solucioni aviat perquè tindre les escombraries acumulades a la via pública, segons ells, no és l’adequat. “Les Vilanovines i els vilanovins no es mereixen aquest tracte”, assegura un dels ciutadans de la població.

La plantilla ha acostat posicions amb l’Ajuntament, que s’ha compromès a incloure dins la nova licitació el conveni laboral que ara hi ha amb Valoriza. Amb tot, els treballadors recorden que aquest conveni està caducat, reclamen negociar-ne un de nou i que també quedi blindat. Asseguren, però, que el consistori, no els garanteix que el nou document sigui respectat per la futura adjudicatària.

La disputa sobre el conveni arriba enmig d’un nou concurs per licitar el servei de recollida d’escombraries, que té el contracte caducat des del 2018 -fa quatre anys que arrossega una pròrroga forçosa-. Amb la nova adjudicació, l’Ajuntament preveu assignar el servei per set anys amb un import de 47,9 MEUR i instaurar el servei de recollida porta a porta.

Des de l’Ajuntament asseguren que ja s’han iniciat els tràmits per complir les reclamacions de la representació sindical. Les negociacions fa una setmana que duren i continuen obertes. A més, el consistori demana a la ciutadania que, mentre duri la vaga, minimitzi si és possible el llançament de residus que es puguin guardar a casa (paper, envasos, etc.).  S’han decretat serveis mínims de recollida i l’Ajuntament vetllarà perquè es compleixin.