La presidenta del Consell Comarcal del Garraf valora positivament la possibilitat de passar a la Fase 1 de desconfinament

Abigail Garrido, s’ha reunit avui amb la Consellera de Salut, Alba Vergés, i el Conseller d’Interior, Miquel Buch per tractar la desescalada del confinament en diferents regions i municipis de Catalunya

Imatge d'Abigail Garrido al Consell Comarcal del Garraf. Foto: Jordi Nieto

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, s’ha reunit avui amb la Consellera de Salut, Alba Vergés; el Conseller d’Interior, Miquel Buch; la presidenta de la Diputació, Núria Marin; i altres representants d’ajuntaments i consells comarcals de la regió metropolitana, per tal de tractar la desescalada del confinament en diferents regions i municipis de Catalunya.

Durant la reunió, s’ha anunciat que el govern de la Generalitat proposarà al govern de l’estat que les àrees del Garraf, el Baix Montseny, l’Alt Penedès i el municipi de Cunit, del Baix Penedès també passin a la fase 1, el dilluns 18 de maig.

En aquest sentit, Garrido ha afirmat que “una de les qüestions que hem de posar de relleu és la prudència i el compliment de tots els criteris sanitaris per poder fer aquesta desescalada en condicions, perquè el que és més important és la seguretat de les persones”.

Tot seguit la presidenta del Consell Comarcal del Garraf ha convocat un consell d’alcaldies per tal d’explicar els temes que s’han tractat durant la reunió. Les alcaldesses del Garraf han valorat positivament la reunió amb el govern de la Generalitat perquè els ajuntaments podran compartir dubtes i consideracions sobre la desesclada en temes com platges, seguretat, etc.

Les conselleries d’Interior i Sanitat s’han posat a disposició de la comarca per compartir i recollir consideracions i dubtes que el territori tingui sobre el procés de desescalada.