La Policia Local de Sitges sanciona 51 casos per incompliment de les mesures antiCOVID19

Dissabte a la nit va ser la franja horària amb major nombre de denúncies. 43 dels 51 incompliments es concentren en l’horari nocturn

La franja horària del dissabte a la nit continua sent un dels punts negres pel que fa a l’incompliment de mesures antiCOVID19. Aquest dissabte, 13 de les 18 denúncies del dia es van posar en aquest horari nocturn, mentre que la resta del dia se n’havien interposat 5 a la tarda i cap al matí. A més, la Policia Local certifica que a les nits és on es concentren la major part de sancions.

El dilluns 1 i dijous 4 han estat els altres dies on la Policia Local ha detectat més incompliments, amb 8 casos en cada un dels dies. D’aquests 8 incompliments, 7 van ser la nit de dijous (i un altre al matí). Dels 8 de dilluns, 6 van ser també de nit i 2 a la franja matinal. El dimecres 3 de març es van registrar 5 casos denunciables, també tots per la nit, el mateix comportament que els 5 que es van denunciar el divendres. Les 3 sancions del dimarts i les 4 del diumenge també eren totes en la franja de nit. Per tant, de les 51 denúncies d’aquesta setmana, 43 s’han detectat a la nit.

L’Ajuntament de Sitges recorda que cal acreditar correctament l’excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o comarcal, a través de documentació que es pugui mostrar en els controls policials. Aquests documents van des de la justificació d’un servei essencial per part de l’empresa o l’administració pública fins a certificats d’autoresponsabilitat per a casos concrets, que es poden descarregar al web de la Generalitat de Catalunya: https://certificatdes.confinapp.cat/#/.