La plantilla de LIDL farà vaga demà dijous

  CCOO i UGT al·leguen que LIDL no protegeix contra la Covid-19 a les persones treballadores ni a la clientela

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Comunicat de CCOO i UGT:

   

  La direcció de Lidl manté la seva falta de diàleg, negociació i incomplint amb l’acordat.

  El passat 29 de maig, empresa i sindicats majoritaris es van reunir a la Fundación SIMA  (Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje) per iniciar un procediment de mediació.  Però l’acord no va ser possible i CCOO i UGT mantenen la convocatòria de vaga per al dijous 4 de juny.

  Un procediment de mediació i arbitratge és molt útil, sempre que les parts estiguin  disposades a dialogar i a negociar. Però el que CCOO i UGT es van trobar divendres  passat a la Fundación SIMA va ser una empresa tancada al debat. La direcció de Lidl es va  presentar divendres per complir un tràmit, negant sistemàticament els fets i sense cap voluntat d’arribar a acords.

  Fets com que no hi ha protocols de prevenció per iniciar l’activitat de forma segura en seccions recentment obertes a públic com el tèxtil… Fets com que han incomplert l’acord  signat al principi de l’Estat d’alarma en el qual es comprometien a pagar les hores extres al  150%, reconeixent així el sobreesforç que està realitzant la plantilla.

  Per a CCOO, l’actitud de Lidl és greu perquè posa les bases per a unes relacions laborals basades en la desconfiança i en el conflicte. L’empresa ha trencat el diàleg amb la  representació legal de la plantilla, negant-se a abordar fins a les qüestions més bàsiques.

  Però la insolència als sindicats majoritaris a Lidl ha anat molt més enllà. L’empresa sí que  ha signat un acord amb el sindicat nacionalista ELA, que recull propostes sindicals  sistemàticament ignorades per l’empresa i que només és d’aplicació al País Basc.

  Des de l’òptica de CCOO, Lidl ja ha deixat clar el seu punt de vista: ara és el torn dels treballadors i les treballadores que demà dijous, 4 de juny, exerciran el seu dret a rèplica en  forma de vaga..