La Plaça de la Vila i un portal web, nous recintes firals de la Fira de Novembre de VNG

  El regidor de Promoció Econòmica ha assenyalat que estem en una època d’impàs on cal preveure al màxim que no es produeixin aglomeracions

  Imatge de la Fira de Novembre. Cedida

  La Fira de Novembre de 2020, la 30a edició de la fira des de la seva recuperació l’any 1991, serà una fira radicalment novedosa i diferent.  Al canvi de model que ja s’albirava en finalitzar la darrera edició, s’hi ha sumat les circumstàncies excepcionals per la pandèmia que obligaran a preveure que no hi pugui haver aglomeracions al voltant dels estands i expositors, que tradicionalment omplien tot el recinte firal pel centre de la ciutat.

  Aquest dijous a la tarda, el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jordi Medina i l’equip tècnic responsable d’organitzar aquest gran certamen firal, van presentar el nou model de Fira de Novembre als agents econòmics i socials que conformen el Consell Assessor de la Fira de Novembre. Tal i com explicava el regidor Jordi Medina, “a finals de l’any passat ja vam tenir algun debat al voltant del futur de la Fira de Novembre. El model havia de canviar, de fet el Pla d’Actuació Municipal actual especificava aquest canvi de model del certamen, amb uns canvis d’ubicació i de format de tota la Fira de Novembre”. La crisi sanitària ha endarrerit la presentació d’aquest nou model de fira que segons explica el regidor Medina “s’havia d’implementar coincidint amb la 30a edició de la Fira de Novembre recuperada”. A més a més, tal i com ha explicat Jordi Medina, les circumstàncies excepcionals a causa de la Covid-19 no permetrien poder desenvolupar el projecte de nou model firal plantejat. “No hi podrà haver ni estands ni cotxes, sobretot la rambla estarà lliure perquè la nostra obligació es preveure que no hi hagi cap tipus d’aglomeració. Tampoc hi haurà grans actes o estands que impossibilitin el pas. Estem en una època d’impàs on cal preveure al màxim que no es produeixin aglomeracions”.

  Ambient de fira al carrer

  Malgrat l’excepcionalitat, el regidor de Promoció Econòmica ha afirmat que enguany “hi haurà Fira. Volem que a la ciutat es respiri fira i per tant dinamitzarem tota la zona comercial fent activitats de promoció i dinamització comercial”. Així mateix la proposta de recinte firal contempla la plaça de la Vila com a “nucli de la Fira de Novembre, un nucli presencial on hi haurà els quatre grans blocs al voltant de cap a on va la nostra economia i la nostra especialització com a ciutat”. En aquest sentit, el regidor Medina ha destacat els quatre grans eixos estratègics presents en aquest recinte firal de la plaça de la Vila: l’àmbit del benestar; el de la sostenibilitat; l’àmbit empresarial i l’àmbit del talent. Hi haurà presència d’empreses locals dels quatre àmbits i també alguna empresa de fora que respon a aquest nou model de certamen més estratègic que permetrà exposar “cap a on va la nostra economia i sobretot la nostra especialització econòmica i comercial” com a ciutat que exerceix la capitalitat a nivell econòmic i comercial en la seva àrea d’influència.

  Un nou web que esdevindrà recinte firal online

  A banda d’aquest recinte firal estratègic a la plaça de la Vila i dels elements de dinamització del centre comercial, la Fira de Novembre de 2020 traslladarà el gran recinte firal urbà d’edicions anteriors a Internet. Segons ha avançat el regidor de Promoció Econòmica Jordi Medina, “el nou web de la fira serà un punt d’èmfasi a disposició de la ciutadania i dels expositors on podran mostrar i presentar les seves ofertes, serveis i productes”. Es tracta, ha afegit el regidor Medina, “que també hi hagi una dinamització online amb diferents activitats, webinars que ajudin a fer bullir l’olla en aquest debat de cap a on va la nostra economia”. Aquest debat estratègic sobre el futur econòmic de la capital del  Garraf ha des permetre, segons creu el regidor de Promoció Econòmica, “que la Fira de Novembre de 2021 encara surti molt més enfortida” per tot el debat que s’haurà generat prèviament i  durant l’edició d’enguany.