La nova pista coberta de Ribes entrarà en funcionament al setembre

Les instal·lacions estan preparades per a la pràctica del bàsquet, mini-handbol, handbol i futbol sala

Pista coberta Sant Pere de Ribes.

Les noves instal·lacions esportives del pavelló de Ribes estaran enllestides per a l’inici de la temporada 2020-2021. Les obres que s’hi ha dut a terme, iniciades el desembre de 2018, permetran disposar al setembre d’una nova pista preparada per a la pràctica del bàsquet, el minibàsquet, el handbol i el futbol sala, que donarà resposta a les necessitats de les persones usuàries de les entitats esportives del municipi.

L’actuació, pressupostada en 1,7 M€, s’ha dividit en dues parts. En la primera, s’ha construït l’edificació i el seu equipament. La segona, que és previst que comenci a l’octubre, consistirà en la urbanització i adequació de l’entorn i la instal·lació dels vestidors.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha recordat que “aquesta és una instal·lació esportiva molt demandada per les entitats, perquè el pavelló actual i la pista coberta se’ns han quedat petits per a la pràctica de l’esport”. Abigail Garrido ha ressaltat, a més, la importància que té la construcció per a la zona. “Estem contents de poder arribar al final d’aquesta obra que, conjuntament amb altres que hi ha al voltant, com l’ampliació de la llar d’infants i la urbanització de tot el voltant d’aquest equipament, significaran una millora per a aquest espai de Ribes”, ha assegurat.

Gairebé 2.000m2 de superfície

La pista coberta, de nova planta, té una superfície total de gairebé 2.000m2, amb un espai de 5 metres d’amplada de reserva futura per a grades, tot cobert i divisible amb cortines en tres camps de joc. Amb aquestes dimensions, és una mica més gran que un PAV3, segons la catalogació de referència del Consell Català de l’Esport. 

Les instal·lacions són semitancades a mitja alçada per les parets laterals i amb un tancament lleuger per a la resta de l’alçada. A l’exterior, s’hi ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació de lavabos o vestidors provisionals. 

L’accés es farà per l’entrada al pavelló actual i més endavant es vol fer un únic vestíbul de control i consergeria, unificant així tota la zona esportiva amb la nova actuació i el pavelló existent. També s’ha tingut en compte, a banda de la funcionalitat de l’equipament, la connexió i relació entre els espais per a la gestió única del conjunt esportiu i la seva integració en l’entorn.