Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

La Generalitat de Catalunya desestima la proposta de la gratuïtat de la C-32 durant l’estat d’alarma

Avatar photo

Les alcaldesses de la comarca es van adreçar al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a través d’una carta, per realitzar aquesta demanda

Imatge de la reunió d’alcaldesses, excepte d’Olga Arnau, alcaldessa de VNG. Foto: CC Garraf

Ahir es va fer una reunió telemàtica del Consell d’Alcaldies del Garraf, amb la participació d’Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i Mònica Gallardo, consellera comarcal adjunta a presidència.

Durant la reunió es va fer balanç de diverses actuacions conjuntes, engegades davant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. En primer lloc es va informar que la sol·licitud de gratuïtat dels peatges de l’autopista C-32, feta per les alcaldesses la setmana passada al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha estat desestimada.

Tot seguit es va analitzar l’informe de propostes d’actuació a la comarca “Covid-19. Reactivació de l’espai econòmic al Garraf, que es va treballar en el marc del Pacte per a l’Ocupació al Garraf”, amb el suport del Fòrum Hèlix Garraf i la participació de representants d’entitats públiques i privades, i l’informe ”Impacte econòmic i social de la Covid-19 al Garraf i Catalunya”, realitzat per la consultora Activa Prospect.

Les alcaldesses van fer una bona valoració del procés engegat en relació a la reformulació del Pacte i la participació de diversos agents en l’abordatge del futur de la comarca, i han coincidit en la necessitat de coordinació i de treball conjunt per a promocionar el consum de proximitat als municipis, entre d’altres accions. Els ajuntaments estudiaran aquests documents, i continuaran treballant amb la resta d’agents que participen al Pacte en l’elaboració d’un pla de contingència, des dels punts de vista social, econòmic i empresarial.

D’altra banda, durant la reunió es va compartir informació sobre la compra conjunta de material sanitari de prevenció, feta entre els municipis i el Consell Comarcal del Garraf a través de la Cambra de Comerç, que està pendent d’arribar i distribuir. Igualment, es va fer una valoració positiva de la campanya de distribució de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria a través d’un servei de missatgeria, engegada a inicis d’aquest mes per donar suport al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

Finalment, es va compartir la decisió dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Cubelles d’obrir properament les platges, de forma esglaonada i amb indicacions especials. S’aconsella a la ciutadania consultar als webs municipals les condicions de cada ajuntament per fer ús d’aquests espais.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les llibreries proposen obrir dilluns amb cita prèvia o atenció individual

Notícia següent

Mataró rectifica i reobre el passeig marítim i nou zones verdes a partir de divendres

Notícies relacionades