La Dansa pren el protagonisme a les xarxes socials de VNG per celebrar el seu Dia Internacional

Avatar photo

Els ballarins professionals de VNG se sumen a la diada amb un vídeo conjunt i l'adhesió al manifest promogut per la UNESCO

Imatge de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Foto: Aj. VNG

El Dia Internacional de la Dansa se celebra enguany ben lluny del carrer i dels escenaris. El confinament i l’estat d’alarma, que ja ha obligat a la celebració virtual d’altres diades culturals importants, com el Dia Mundial del Teatre o la jornada literària per excel·lència, Sant Jordi, ha portat fins a les xarxes la celebració d’aquesta diada.

Vilanova i la Geltrú s’ha sumat a la iniciativa de l’Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya per celebrar aquest dia internacional des de casa. En els dies previs s’ha pogut veure a les diferents xarxes socials culturals i municipals els vídeos de la ciutadania ballant i coreografiant  moviments al ritme de diferents estils musicals, que han estat compartits amb les etiquetes #BallemaCasaDID20 i la pròpia generada pel Teatre Principal de VNG, #DID20VNG.

Dia Internacional de la Dansa 2020 a VNG

Enguany la tradicional exhibició als carrers i places de Vilanova i la Geltrú a càrrec de ballarins amateurs i/o professionals s’ha vist substituïda per un vídeo coral amb la participació de ballarins professionals de la nostra ciutat. Amb aquesta iniciativa, impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de VNG a través del Teatre Principal, es pretén posar en valor el capital artístic que té la nostra ciutat en aquesta disciplina.

El vídeo que ha estat editat amb el suport de la Regidoria de Comunicació compta amb la participació de: Thérèse Lorenzo, Lluís Pascual, Belen Cabanes, Mar Sanchez, Montse Llopis, Maite Ferré, Rosa Mari González, Laura Rodríguez i Nàdia López.

El Dia Internacional de la Dansa, impulsat per la UNESCO l’any 1982 en memòria del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre (1727) té per objectiu atraure l’atenció sobre aquesta disciplina artística de la mà de totes les persones que han fet de la dansa el seu mitjà d’expressió creativa més enllà de les barreres culturals, polítiques o ètniques. Cada any la UNESCO demana a alguna personalitat reconeguda del món de la dansa que redacti un missatge que posteriorment es difon a nivell mundial. Enguany, ha estat el ballarí, coreògraf, professor i actor sudafricà, Gregory Vuyani Maqoma.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats

Notícia següent

El govern “resoldrà” aquest matí les condicions de sortida de dissabte

Notícies relacionades