La 54a edició del Festival de cinema de Sitges supera els 100.000 espectadors

El certamen de l'any que ve se celebrarà del 6 al 16 d’octubre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La 54a edició del Festival de cinema de Sitges, que es va celebrar del 7 al 17 d’octubre, va arribar als 103.038 espectadors. El festival ha apuntat que són dades que estan per sobre de l’assistència de l’any passat, amb 59.315 espectadors, i que s’encaminen cap als números pre-pandèmics del 2019, any en què es van comptabilitzar 130.206 assistents.
Unes xifres que, segons el certamen, “confirmen l’entusiasme pel fantàstic, l’experiència del cinema en sala i la bona salut de la indústria”. Així mateix, s’han anunciat les dates de l’any 2022 que se celebrarà del 6 al 16 d’octubre. Una edició que homenatjarà els films ‘Tron’, de Steven Lisberger; ‘Conan el Bàrbar’, de John Milius, i ‘La cosa’, de John Carpenter.
Ángel Sala, director del Festival, ha ressaltat que “la programació de la 54a edició ha tingut una excel·lent acollida per part del públic i la crítica en totes les seves seccions destacant-se la diversitat de temàtiques dins del fantàstic, l’obertura a nous camins dins del gènere així com la notable participació de la producció catalana i espanyola, l’aposta pel cinema d’animació i la recuperació d’un focus important sobre el cinema asiàtic”.

La directora de la Fundació Sitges, Mònica Garcia i Massagué, ha apuntat que “s’han multiplicat espais per reforçar l’experiència tant de l’espectador com del visitant del Festival, que participa a través de les activitats paral·leles del certamen”. També ha recalcat propostes estratègiques com el programa WomanInFan per a la promoció de la dona cineasta en el fantàstic o el Sitges Cocoon, centrat en la innovació i l’audiovisual.

El festival ha remarcat que tots els espais del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, les sales de projecció (Auditori, Prado, Retiro, Tramuntana i Brigadoon), les trobades d’indústria i les convocatòries de premsa (Garbí i Llevant) i activitats paral·leles per a un públic familiar ampli (Mercat Vell) han registrat “una alta participació de públic i professionals acreditats”.

Aforament

En l’edició del 2021, el festival va tenir una aforament màxim del 70% a les sales, a excepció dels darrers dies, de divendres a diumenge, que ja va arribar al 100%. Un cas ben diferent va ser el del 2020, que va començar amb un aforament del 80% i a la meitat del festival van haver de rebaixar-lo al 50%.