Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Juan Luis Ruiz, nou president de la Mancomunitat Penedès Garraf

Avatar photo

La Mancomunitat Penedès Garraf ha celebrat l’assemblea de constitució de l’entitat per a la legislatura 2023-2027 a Vilanova i la Geltrú. Una assemblea que ha servit per escollir el qui serà el nou president, l’alcalde vilanoví Juan Luis Ruiz.

L’acte l’ha obert el president en funcions, l’alcalde de Torrelles de Foix Sergi Vallès, recordant que la Mancomunitat “és una de les millors institucions de Catalunya i de la Vegueria, perquè no hi ha discussions polítiques, i tot el que decidim arriba realment al territori”.

Constituïda la mesa d’edat i comprovades les credencials dels vocals representants dels 35 municipis que formen part de l’ens, s’ha presentat una única candidatura per a la presidència dels propers 4 anys, i s’ha votat a favor per majoria absoluta, amb l’abstenció de 9 dels municipis.

Un cop proclamat president, Juan Luis Ruiz ha agraït el suport i ha destacat la responsabilitat de presidir aquest instrument al servei dels ajuntaments, una institució de prestació de serveis,

En el seu discurs, Ruiz ha parlat de la voluntat d’afavorir un desenvolupament sostenible i equitatiu a tots els municipis del territori, i ha ofert la mà estesa al diàleg a tots els alcaldes i alcaldesses, “per assolir el progrés, treballant conjuntament per desenvolupar i millorar els serveis que ofereix la Mancomunitat”.

El nou president ha volgut rubricar el seu compromís amb el servei a la ciutadania amb l’objectiu de “construir un futur més pròsper i assolir un territori generador d’oportunitats, on les persones i el medi ambient siguin al centre de les nostres accions”.

Ruiz ha destacat com a punt de partida l’acord d’inversions de la Diputació de Barcelona, que permetrà innovar i modernitzar el funcionament de la Mancomunitat, però també s’ha compromès a buscar el diàleg i la complicitat de la Generalitat de Catalunya.

El nou president s’ha mostrat satisfet d’aquest nou pas per avançar en el lideratge que Vilanova i la Geltrú vol assumir, com a ciutat amb més habitants, en el conjunt del territori.

Què fa la Mancomunitat

La Mancomunitat Penedès-Garraf va néixer a principis dels vuitanta amb l’objectiu de sumar esforços i mitjans per cobrir de manera conjunta les necessitats del territori.

Es tracta d’una administració local formada per l’associació voluntària de 35 ajuntaments de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, amb la missió de realitzar i prestar serveis en comú.

Presta diferents serveis públics a la ciutadania, com la gestió de residus, l’abastament d’aigua potable i el tractament d’aigües residuals, el Servei d’Iniciatives Econòmiques, l’enllumenat públic o el servei de prevenció i extinció d’incendis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 + 11 =

Notícia anterior

Els Mossos detenen un home per quatre robatoris amb violència i intimidació a menors d’edat

Notícia següent

Punt final a la Festa Major 2023 que ha destacat per la participació multitudinària

Notícies relacionades